Focus op ICT
Brede verspreiding
Lage kosten
Directe sollicitaties
Groot bereik

Werkzoekende beseft belang online imago niet

september 21, 2012 0 Comments

Werkzoekende beseft belang online image nietUitzendbureau Unique heeft over 3000 werkzoekenden een onderzoek afgenomen om erachter te komen of deze groep mensen zich beseft wat het belang van zijn of haar online imago is voorafgaande aan een sollicitatie.

42 procent van de ondervraagden heeft hierbij aangegeven nog nooit te hebben opgezecht wat er over hem/haar online te vinden is. 35 procent laat weten dit soms te doen. De meerderheid van de ondervraagden, namelijk 59 procent, heeft gezegd nooit te kijken wat voor foto’s van hem/haar te vinden zijn op het internet.

De manier waarop sollicitanten zich voorbereiden op een sollicitatieprocedure is door informatie op te zoeken over de potentiele toekomstige werkgever en over vragen die mogelijk gesteld zullen gaan worden.

Het oefenen van het noemen van sterke en bijzondere eigenschappen, informatie zoeken over de gesprekspartner of sollicitatietips opzoeken wordt door minder dan de helft van de ondervraagden gedaan.

Je online imago

“Elke werkzoekende weet dat de eerste indruk van belang is, maar die begint natuurlijk al met een uitstekende voorbereiding voor het daadwerkelijke sollicitatiegesprek. En hoewel je steeds vaker hoort dat werkgevers hun kandidaten van te voren ‘googelen’, lijkt dit nog lang niet te zijn doorgedrongen bij alle werkzoekenden”, aldus algemeen directeur van Unique, Raymond Puts.

Volgens hem zou bij de voorbereiding van een sollicitatiegesprek vaker het online imago aan bod mogen komen.

Een goede tip dus voor mensen die naar werk op zoek zijn; ga eerst een grondig op zoek naar informatie op internet over jezelf, en verwijder eventueel informatie die jouw online imago zouden kunnen schenden.

< Terug naar ICT nieuws