Focus op ICT
Brede verspreiding
Lage kosten
Directe sollicitaties
Groot bereik

Wat zijn de ICT-trends van 2012?

september 21, 2012 0 Comments

1. Cloud computing 

Dit fenomeeICT trends 2012n staat al een jaar of drie met trots aan de top van de ICT trends. Cloud computing wordt gezien als dé nieuwe generatie in ICT.
Gebruikers schijnen het belang van cloud computing te herkennen. Daarentegen is
het aantal bedrijven in ons land dat overgeschakeld is naar cloud nogal beperkt
gebleven tot zo’n 16%.


2. Tablet

Op korte afstand van cloud computing volgt de tablet. Met bijvoorbeeld een Apple Ipad als nummer één in populariteit. Maar de iPad is meer; het is een speerpunt in het introduceren van nieuwe technologie. De tablet en de cloud gaan hand in hand, want deze generatie van apparaten is zo ontwikkeld om zijn data en toepassingen ergens in de cloud op te slaan.

3. Mobiel internet

Het aantal in mobiele data abonnementen is nog steeds stijgende en kan daarom ook gerekend wordent tot de top 5 van ICT trends 2012. Dankzij de EU-regeling is sinds het afgelopen jaar in juli internetten min of meer betaalbaar geworden. Daarnaast zien we ook dat er een grote toename is in bedrijven die gebruik maken van een draadloze netwerken op basis van WiFi.

4. Virtualisatie

Virtualisatie is de trend met het hoogste IT-gehalte in deze top 5. Het gaat hierbij om een reeks van technologieën, waarmee informatici de effectiviteit en efficiëntie van hun infrastructuur en de bezettingsgraad van hun systeem capaciteit kunnen verhogen. In tijden van recessie is virtualisatie een zeer interessant iets, ook al komt een
(eind)gebruiker er amper mee in aanraking. Je zou kunnen stellen dat het één van de bouwstenen van cloud computing is.                

5. Mobile apps

“Daar bestaat vast wel  een app voor” is intussen uitgegroeid tot een standaard spreekwijze, want al die tablets en smartphones zijn enkel interessant door een grote hoeveelheid aan mobile apps die ervoor worden aangeboden. Naar verwachting zullen er steeds meer diepgaande apps ontwikkeld worden, waarna deze ongetwijfeld tot de toekomstige ICT trends zullen behoren.   

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.