Zakelijke kilometerregistratie

september 19, 2012 0 Comments

Een ondernemer of werknemer kan te maken krijgen met het bijhouden van een kilometerregistratie. U dient dan boekhoudkundig te bewijzen hoeveel en waar u heeft gereden als u minder dan 500 kilometer per jaar privé rijdt met uw bedrijfswagen. U heeft hier zelf de bewijslast over en dit kunt u vergemakkelijken met een geautomatiseerde kilometerregistratie.

In een dergelijke kilometerregistratie dienen er verschillende feiten aanwezig te zijn. Hierbij kun je denken aan ritgegevens, data, de begin/en eindstand van de kilometerteller per rit, of het een privé/of zakelijke rit was en het adres.

Het is erg belangrijk hier goed en strikt mee om te gaan omdat de Belastingdienst hier erg goed op controleert. Daarnaast heb je bijvoorbeeld een probleem als je geflitst bent op een moment dat u daar zogenaamd helemaal niet reed. Ook bij attractieparken, festivals of zwart markten worden vaak controles ingesteld. Indien er geen sluitende kilometerregistratie gegeven kan worden zal er bijtelling worden berekend, hierdoor dient er meer belasting te worden betaald.