Focus op ICT
Brede verspreiding
Lage kosten
Directe sollicitaties
Groot bereik

Post pc tijdperk aangebroken

september 21, 2012 0 Comments

Jaren geleden was je blij met een nieuwe pc, een grotere harde schijf, extra werkgeheugen of nieuwere software. De investering die in je een nieuwe pc stopte loonde, want de beste technische specificaties maakten een groot verschil. Windows regeerde standaard over uw pc en toepassingen. Vandaag de dag, het post pc-tijdperk, heb je geen state-of-the-art machine meer nodig om je dingen te kunnen doen. Zelfs windows is geen vereiste meer. We gaan een aantal redenen na die voor het post pc tijdperk hebben gezorgd.

Miniaturisatie

De Wet van Moore zegt dat het aantal transistors op een halfgeleider om de twee jaar verdubbelt, en deze wet heeft zich al vele jaren overeind gehouden. Dit zorgde voor miniaturisatie en snellere desktopcomputers, wat ervoor zorgt dat je vandaag met een 1,5kg laptop aan de slag kan gaan.

De evolutie trok zich verder door op het gebied van processoren en chips. Zo streden Intel en AMD tegen elkaar met x86-processoren, terwijl de tablet en smartphone fabrikanten chips op basis van de ARM-architectuur in hun toestellen staken.

Webtoepassingen

In het pc tijdperk dienden de webbrowsers slechts voor het tonen van websites, maar vandaag doen ze veel meer. Zo zijn webbrowsers één van de meest gebruikte applicaties voor zowel thuis als op het werk. Zij bieden steeds meer diensten aan als framework van waaruit applicaties kunnen werken.

Leave a Comment

Your email address will not be published.