Focus op ICT
Brede verspreiding
Lage kosten
Directe sollicitaties
Groot bereik

Werknemers ICT meest positief

november 27, 2012 0 Comments

De ICT-branche is de best beoordeelde branche, dit blijkt uit een onderzoek van Uitzendbureau Unique. In het onderzoek zijn ruim 3000 mensen ondervraagd. Van de mensen die werkzaam zijn in de ICT-branche beoordeeld 43 procent  zijn of haar werk met een 8 of hoger. Dit cijfer ligt hoger dan de landelijke trend, landelijk geeft namelijk 29 procent van de werknemers een 8 of hoger. Er zijn verschillen te zien per branche, soort contract, geslacht en leeftijd.

Opvallend is dat de mensen die werkzaam zijn in de ICT-branche en in de techniek-branche heel erg positief zijn over hun baan. De werknemers in de productiebranche beoordelen hun baan het minst goed, 13 procent in deze branche gaf zijn of haar werk het cijfer 2.

Leeftijd en soort contract

Uit het onderzoek blijkt dat werknemers die gedetacheerd zijn, vaker tevreden zijn over hun baan. In deze groep worden er de meeste voldoendes uitgedeeld. Dit tegenover de werknemers met een 0-uren contract die vaak onvoldoendes geven. De werknemers die 45 jaar en ouder zijn geven vaker een hoger cijfer aan hun baan dan de andere leeftijdsgroepen.

 Verschillen man en vrouw

Er is te zien dat vrouwen vaker hoge cijfers geven voor hun baan. Bij de mannen heeft 6 procent het cijfer 9 gegeven tegenover 8 procent bij de vrouwen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.