Focus op ICT
Brede verspreiding
Lage kosten
Directe sollicitaties
Groot bereik

Wat is AirPrint en wat kun je ermee?

december 4, 2012 0 Comments

Bezitters van een iPad of iPhone klagen al jaren over een zeer irritant probleem; de onmogelijkheid om te printen. Apple is nu met een oplossing gekomen in de vorm van AirPrint. Een zeer praktische functionaliteit die in besturingssyteem iOS 4.2 verwerkt wordt om iPads en iPhones de mogelijkheid te geven afbeeldingen en documenten te printen. Afbeeldingen kunnen bijvoorbeeld over Wi-Fi makkelijk en snel geprint worden door middel van AirPrint-compatible printers. De applicatie vindt geschikte printers via het eigendomsmatige Bonjour-protocol, waarna de inhoud geconverteerd wordt naar PDF en vervolgens een printtaak aangemaakt wordt. Airprint kan gezien worden als een manier om te printen zonder dat je daarvoor stuurprogramma’s voor printers hoeft te installeren in je iOS.

Nadelen AirPrint

Uiteraard zijn er kinderziektes. Niet alle documentformaten worden geaccepteerd. iOs weet namelijk niets over de capaciteiten en mogelijkheiden van de aangesloten printers. Dit blijkt uit de meest basala printopties die je krijgt aangereikt, zoals de hoeveelheid kopieën die je wilt hebben en of je dubbel- of enkelzijdig wilt afdrukken. Daarnaast kun je niet het type papier vastleggen of kiezen tussen een zwart/wit of kleurenafdruk.Vervolgens zijn er standaarden die je niet kunt aanpassen waardoor je dus afhankelijk bent van de applicatie en genoodzaakt bent om het gehele document in kleur te printen. In tegenstelling tot Air print geven andere vergelijkbare applicaties wel de mogelijkheid om te selecteren tussen een enkele pagina of een reeks pagina’s.

Eén van de grootste teleurstellingen van AirPrint is wellicht dat de applicatie niet met bestaande printers werkt. Je zult hiervoor een AirPrint-compatible printer moeten kiezen of je bestaande printer via een server, router, appliance, PC of Mac AirPrint-compatible moeten maken. Via EFI’s PrintMe Mobile solutions kun je er zelfs voor zorgen dat AirPrint ook compatible is met een Android-apparaat. Het is echter wel verstandig om te wachten tot er nieuwe updates uit zijn die de kinderziektes grotendeels weg kunnen werken.

Leave a Comment

Your email address will not be published.