Welke talen zijn interessant om te leren?

augustus 17, 2022 0 Comments

Talen leren is niet alleen een leuke bezigheid, het heeft ook een nuttig kantje. Een grondige talenkennis staat heel goed op je cv en ook als toerist is het handig om een woordje te kunnen meepraten in de taal van je vakantieland. Maar welke talen zijn nu interessant om te leren? We pikken er een vijftal uit.

Engels

Bij vreemde talen denk je wellicht direct aan Engels. Je komt heel ver als je over kennis van het Engels beschikt. Er zijn wereldwijd heel veel Engels sprekende mensen. Engels is de populairste vreemde taal die er is. Het is ook de voertaal in veel bedrijven. Een jaartje high school Amerika om de taal te leren? Waarom niet? Een verblijf in een high school USA geeft je de mogelijkheid om de taal tot op het bot onder de knie te krijgen.

Spaans

Wat je misschien niet wist, is dat er in de hele wereld meer mensen Spaans dan Engels spreken. Heel veel Nederlandstaligen gaan op reis naar Spanje. Koppel dus het aangename aan het nuttige en schaaf je kennis van Spaans bij. Het is bovendien een taal met een lagere moeilijkheidsgraad dan veel andere talen.

Chinees

Wil je indruk maken of hou je van uitdagingen? Ga dan voor Chinees. Het is de nummer 1 qua aantal gebruikers. Enige nadeel: het is geen makkelijke taal. Chinees heeft een heel ander alfabet en ook de grammatica is niet van de poes. Maar desondanks deze obstakels is Chinees misschien wel iets voor jou.

Duits

De meest gesproken taal in Europa is Duits. Misschien is dit voor jou een reden om voor deze schitterend klinkende taal te kiezen. Aangezien Duitsland een buurland is en Duitsers het best wel appreciëren als je een woordje Duits kent, is het misschien een idee om te gaan voor deze taal.

Arabisch

Binnen de moslimcultuur is Arabisch de belangrijkste taal. Als je de taal kent, kun je beter het vertrouwen van moslims winnen en ontdek je wat voor gastvrijheid er in deze cultuur heerst. Opgelet: het Arabische alfabet is anders dan het onze en je schrijft de taal van rechts naar links.

 

Uiteraard is ons lijstje niet compleet en zijn er nog heel wat andere interessante en leuke talen. Aan jou om ze te ontdekken!