Hoe oud moet je zijn om op uitwisseling te kunnen?

augustus 17, 2022 0 Comments

Waan je in het Amerikaanse landschap en voel je een echte local door een jaar op uitwisseling te gaan in het beloofde land: de Verenigde Staten. De Verenigde Staten is voor veel jongeren het ultieme land om naartoe te gaan. Er komen enorm veel fascinerende verhalen vandaan, er gebeurt iedere dag wel iets waanzinnigs. Dat is een van de redenen waarom Amerika zo gewild is onder jongeren van over heel de wereld. Maar, vanaf welke leeftijd is een highschool in Amerika eigenlijk geschikt? Dat lees je hieronder, evenals een aantal kenmerken van een Amerikaanse highschool!

Leeftijd

ASSE Nederland organiseert uitwisselingen naar Amerika. Hun uitwisselingen zijn geschikt voor studenten van 15 tot en met 18,5 jaar. Je hoeft dus nog helemaal niet volwassen te zijn om op reis naar Amerika te gaan. Je staat onder toezicht en komt terecht in een liefdevol gastgezin. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je alles alleen hoeft te regelen en dat je volledig op jezelf bent aangekeken. Je draait volledig mee in een Amerikaans gezin en leert de normen en waarden kennen van zo’n doorsnee gezin. Een manier om de Amerikaanse cultuur helemaal te leren kennen. Je houdt zelf de touwtjes in handen, maar je kan wel met al je problemen terecht bij een contactpersoon!

Waarom kiezen voor een uitwisseling?

Een uitwisseling naar Amerika heeft verschillende voordelen. Het eerste voordeel, wat nogal voor de hand ligt, is dat je Engelse talenkennis enorm verbeterd van een jaartje in het buitenland. Je moet immers met iedereen Engels praten, en je leert Engels het beste door dit de hele tijd te moeten spreken. En dat is precies het geval in Amerika, waarin Engels de voertaal is, en men over het algemeen geen tweede taal spreekt. Je zal tevens een grote persoonlijke groei doormaken, omdat je enorm zelfstandig wordt van zo’n jaartje high school. Thuis zal je dus ook profiteren van alles wat je hebt meegemaakt tijdens je grote reis. Je maakt vrienden voor het leven en je leert je ware identiteit kennen op een nieuwe school in het buitenland. Studenten die een jaartje eropuit geweest zijn, zijn lovend over hun ervaring aan zo’n Amerikaanse highschool. Een echte aanrader!