Focus op ICT
Brede verspreiding
Lage kosten
Directe sollicitaties
Groot bereik

Technologiemerken domineren

oktober 3, 2012 0 Comments

Nog steeds is Coca-Cola het meeste waardevolle merk ter wereld, hierna volgt Apple op de tweede plaats en IBM op de derde plaats, volgens de Interbrand top 100. Het is wel te zien dat de technologische merken de top 5 domineren, Google is net Microsoft voorbij gegaan en staat op plaats 4 en Microsoft op plaats 5.

Google streeft Microsoft voorbij

Google zag afgelopen jaar haar merkwaarde met 26% stijgen, en is hierdoor haar concurrent Microsoft voorbijgeschoten op de ranglijst. De beurswaarde van Google bedraagt nu 193 miljard euro en de beurswaarde van Microsoft bedraagt 192 miljard euro. De reden dat de beurswaarde zo is gestegen is mede dankzij het Android besturingssysteem voor smartphones. Er wordt weinig interesse getoond voor het besturingssysteem van Micrsoft de Windows Phone.

Apple heeft de sterkste groei

Beide bedrijven staan nog op grote afstand van Apple die met een beurswaarde van 479 miljard euro op nummer 2 staat. Apple had de sterkste groei in merkwaarde, namelijk met 129% . Technologiemerken zijn de laatste tijd één van de snelste stijgers, vier van de vijf snelste stijgers zijn technologiemerken. Dit zijn Amazon, Apple, Samsung en Oracle.

Nokia ziet een daling

Van de technologiemerken heeft Nokia de grootste daling van allemaal gemaakt. Nokia die op de ranglijst op nummer 19 staat, is 16% gedaald in merkwaarde. Een flinke tegenvaller voor Nokia.