Focus op ICT
Brede verspreiding
Lage kosten
Directe sollicitaties
Groot bereik

Gmail maakt bijlages terugvinden gemakkelijker

oktober 4, 2012 0 Comments

Google heeft laten weten dat er binnenkort op Gmail bijlages van e-mails kunnen worden gezocht aan de hand van de tekst van de bijlage. Voorheen konden bijlages ook gevonden worden, maar dan moest je een deel van de titel van de bijlage weten. Het zoeken naar de tekst in een bijlage, zoals een .doc .docx of .pdf, is dus compleet nieuw.

Bijlages scannen en indexeren

De uitrol van deze nieuwe functionaliteit zal gefaseerd zijn, zo kunnen sommige mensen er nu al gebruik van maken, terwijl andere nog even geduld moeten hebben. Google maakt deze functionaliteit mogelijk door de tekst van de bijlages te scannen en te indexeren.

Het kan zijn dat niet alle oude bijlages geïndexeerd worden, maar wanneer de uitrol compleet is, zullen de bijlages van alle nieuwe mailtjes gescant en geïndexeerd worden.

Privacy?

Er zijn al een hoop reacties op dit nieuwtje gegeven. Zo vragen veel mensen zich af of dit geen privacy schending is. Ze zijn bang dat alle inhoud van hun mailtjes nu gelezen zullen worden. Andere mensen vinden dit een erg handige nieuwe functionaliteit, en vertrouwen google op geen privacyinbraak.