ICT Trends voor 2013

oktober 10, 2012 0 Comments

Met 2013 in het vooruitzicht is hier een overzicht van de verwachtte trends die zich in 2013 weer voort zullen zetten. De meeste trends waren in 2011 en 2012 ook al in opkomst en zetten zich door naar het nieuwe jaar.

Van server naar Cloud oplossingen / diensten

Zakelijke software is steeds vaker te vinden op het internet, steeds meer applicaties werken in het zogenoemde Cloud in plaats van op een server. De voordelen van cloud oplossingen / diensten is dat de applicaties overal toegankelijk zijn en je er altijd bij kan. Van de boekhouding tot het opslaan van data, het verwerken van tekst en bewerken van websites. Enkele bedrijven willen deze stap nog niet maken omdat je wel afhankelijk bent van je internetverbinding.

Mobiele applicaties (apps) en Tablets

Je ziet het al steeds meer in bedrijven dat de werknemers allemaal een tablet hebben. Dat werknemers hun laptop in ruilen voor een tablet heeft natuurlijk ook te maken met het feit dat er steeds meer mogelijkheden komen voor de tablets. De tablets zijn compacter en dus ook makkelijker mee te nemen. De beperkingen die de tablets nog hebben worden snel weggenomen. De nieuwe Ipad heeft zelfs een schermresolutie van 2048 bij 1536 pixels. Een resolutie die de meeste normale computerschermen niet hebben.

Social Media voor zowel sales als support oplossingen

Social Media kan een grote impact hebben op uw dienstverlening. Heel veel mensen zijn er dagelijks mee bezig en het belangrijkste is dat uw klanten er ook actief mee zijn en praten over wat ze van uw bedrijf vinden. Daarom is het belangrijk om te weten wat uw klanten over uw bedrijf vertellen en hier op inspelen. Dit is een trend die zich de komende jaren nog flink zal doorzetten.

Beeld en geluid trends zoals videoconferenties

Videoconferenties werden in bedrijven heel weinig gebruikt en waren ook vaak niet succesvol door slechte beeld en geluid kwaliteit. Tegenwoordig door de verbeterde technologie en dalende prijzen, is het toegankelijker geworden voor bedrijven. Het scheelt ook in kosten die normaal voor een zakenreis werd uitgegeven om te vergaderen. Het wordt nu mogelijk om makkelijker te vergaderen en overleggen met internationale vestigingen.

Wat verwacht jij dat dé ICT trend van 2013 zal worden? Laat het weten door een reactie achter te laten op dit artikel!