Focus op ICT
Brede verspreiding
Lage kosten
Directe sollicitaties
Groot bereik

Microsoft neemt afstand van Steven Sinofsky

november 13, 2012 0 Comments

Microsoft neemt afstand van Windows-baas Steven Sinofsky. Het vertrek van Sinofsky is wel onverwachts omdat Microsoft net Windows 8 heeft gelanceerd en de nieuwe tablet. De geruchten zijn dat het vertrek van Sinofsky niet is vanwege de producten maar door zijn manier van handelen.

Steven Sinofsky neemt afstand

Het blijkt dat Sinofsky niet mee wilde werken aan andere producten, maar alleen bezig was met Windows. De website The Verge meldt zelfs dat het vertrek gepland was, dat Microsoft alleen de kwaliteiten van Sinofsky nog even nodig had om Windows 8 te lanceren. Maar het is af te vragen of al deze geruchten waar zijn. Sinofsky zegt zelf dat zijn vertrek een persoonlijke beslissing is geweest. Het is nog niet precies duidelijk waarom hij Windows verlaat, hij zegt zelf op zoek te willen naar nieuwe mogelijkheden.

Opvolgers van Sinofsky

Sinds 1989 was Sinofsky in dienst bij Microsoft. Sinofsky heeft ook  de Office-divisie geleid en is technisch adviseur van Bill Gates geweest. Sinofsky heeft zich door de jaren heen omhoog gewerkt en heeft verschillende leidinggevende functies gehad. Nu wordt hij opgevolgd door Julie Larson-Green en Tami Reller.

Leave a Comment

Your email address will not be published.