Focus op ICT
Brede verspreiding
Lage kosten
Directe sollicitaties
Groot bereik

Hoe vereenvoudig je social monitoring?

november 16, 2012 0 Comments

Er zijn gemakkelijke manieren om erachter te komen wat er online wordt gezegd over welk onderwerp dan ook.  In dit artikel lees je over twee real-time social analytics tools.

Real-time inzicht

Topsy is een zoekmachine die je real-time inzicht geeft in online gesprekken. Deze zoekmachine zoekt niet alleen naar de meest recente resultaten, maar ook naar de meest relevante resultaten, berekend aan de hand van de sociale invloed van het gesprek.

Eén van de beste funtionaliteiten om je te helpen met het social monitoring in Topsy is dat de URL’s van de twitter resultaten bij het indexeren automatisch worden teruggedraaid. Links worden namelijk in twitter vrijwel altijd ingekort.

Dit betekent dat je kan zien welke tweets naar je website linken, iets wat je anders waarschijnlijk niet zou kunnen zien. Zo kun je ook tweets opzoeken waar je niet in getagged bent. Hieronder een rijtje met onderwerpen waar je op zou willen zoeken op Topsy:

–          Je eigen naam
–          Naam van je organisatie
–          Naam van je merk
–          Je concurrentie
–          De URL van je website
–          Je e-mailadres
–          Namen van je werknemers

Social monitoring in één dashboard

Netvibes is een ander goede manier om je te helpen bij social monitoring. Je kunt kiezen uit honderden zoek-widgets, inclusief verbinden met je eigen Facebook en Twitter.

Zoekresultaten worden gesorteerd op bron, zoals Google Alerts, Google Blogs, Yahoo! News, Bing en nog veel meer.  Met Netvibes is het ook mogelijk om RSS feeds van websites/blogs te monitoren.

Het beste is om voor iedere URL van je website een tab aan te maken, zodat je weet wanneer iemand naar je linkt. Deze informatie is ook zichtbaar in Google Analytics, maar het is fijn om alles in één dashboard te hebben.

Het handige aan Netvibes is dat wanneer je alle zoekacties heb ingesteld, je alleen nog maar regelmatig moet inloggen en monitoren.

Als je slim in weet te spelen op deze real-time mentions, door onder andere behulpzaam te zijn, zul je merken dat mensen sneller je website bekijken.

Leave a Comment

Your email address will not be published.