Focus op ICT
Brede verspreiding
Lage kosten
Directe sollicitaties
Groot bereik

App frustraties van mobiele werkers

november 6, 2012 0 Comments

Mobiele applicaties moeten het jammer genoeg nog doen met onderliggende netwerkinfrastructuren die variëren van zeer goede tot praktisch niet bestaande systemen. De verwachtingen van de gemiddelde mobiele gebruiker ligt stukken hoger dan wat bedrijven op dit moment kunnen bieden. De schuld hiervan ligt grotendeels bij Apple. Als meneer Steve Jobs niet zo had lopen doordrammen over de perfecte werking en design van applicaties, zouden ontwikkelaars in dienst van andere bedrijven gemakkelijker kunnen omgaan met de applicaties. Het idee van Steve Jobs dat applicaties voor een iPad en iPhone gepolijst, gelikt, prachtig en responsief moesten zijn is intussen de standaard geworden.

Het bedrijf Apigee, dat API-gebaseerde diensten voor de ondersteuning van applicaties biedt, publiceerde een onderzoek (Mobile App Review) over de  meest voorkomende frustraties van gebruikers.

  • 76% bevriezen van applicaties 
  • 71% crashes
  • 59% langzame respons
  • 55% snelle batterij verbruik
  • 53% teveel advertenties

Overigens geeft 44% van de respondenten aan de applicatie direct te verwijderen als deze meer dan vijf seconden bevriest.  Daarentegen wijst het onderzoek uit dat bij 90% van de respondenten de tevredenheid toeneemt over een crashende of disfunctionerende applicatie als het probleem snel wordt opgelost door de leverancier.

Als je bezig bent met een mobiele applicatie, of deze nu met een partner, in-house, of voor commercieel gebruik ontwikkeld wordt, is het noodzakelijk om niet alleen te denken over hoe de applicatie er aan de buitenkant uitziet, communiceert en aanvoelt, maar ook over de manieren waarop je applicatie kan falen en hoe je hierop kunt inspelen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.