Focus op ICT
Brede verspreiding
Lage kosten
Directe sollicitaties
Groot bereik

Einde in zicht voor Microsoft?

oktober 24, 2012 0 Comments

Er is voorspeld dat steeds minder bedrijven voor Windows 8 kiezen wanneer zij een update moeten uitvoeren. Dit omdat bedrijven vaker kiezen voor diensten in de cloud en deze zijn platformonafhankelijk. Hierdoor is het eigenlijk niet belangrijk welke hardware er gebruikt gaat worden.  Het komt ook steeds vaker voor dat werknemers hun eigen laptop of tablet mee naar het werk nemen.

Nieuw tijdperk

De vraag is, wat zullen de bedrijven gaan kiezen? Kiezen ze voor Windows 8 of toch voor een andere oplossing? Door de diensten die in de cloud zitten is Windows eigenlijk niet meer relevant zegt Marc Benioff van Salesforce. Dit wordt alleen maar groter wanneer de draadloze verbindingen beter worden. Ook is het zo dat nog niet alle diensten in de cloud zitten, maar dit gaat in de nabije toekomst wel gebeuren. Is het einde voor Microsoft in zicht of gaan er toch nog veel bedrijven over naar Windows 8?

Bring your own device

Een groeiende trend tegenwoordig is dat werknemers hun eigen laptop of tablet meenemen naar het werk. Hierdoor wordt het heel onlogisch om te investeren in Windows 8 als dit toch minimaal gebruikt gaat worden. Het ideale aan de cloud is dat er binnen en buiten het bedrijf gewerkt kan worden, en het niet uitmaakt welk platform er gebruikt wordt.

Marc Benioff van Salesforce had een ontmoeting met een multinational die vertelde dat in hun onderneming het doel was om alle computers te dumpen en iedereen zijn eigen tablet of laptop mee te laten brengen. Ook zien zij geen vraag meer van medewerkers naar nieuwe computers.

Leave a Comment

Your email address will not be published.