E-commerce specialist: wat houdt het in?

februari 23, 2022 0 Comments

E-commerce kennen we allemaal, het is verkopen via internet. Maar wanneer ben je nu specialist in e-commerce? Wat is precies de definitie van een e-commerce specialist? In het kort kunnen we een specialist omschrijven als iemand, of in dit geval een website, die gewoon alles kent over de producten die hij/zij aan de man brengt en hoe je dit het beste doet. Wil je specialist worden in groenten, verlichting, kleding of schoenen? Dan zal je je moeten onderscheiden van anderen, anders blijf je een ‘gewone’ handelaar en geen specialist. Op onze zoektocht vonden wij de webshop van Jansen Enterprises en we mogen gerust stellen: dit is een specialist in de zaken die op deze website verkocht worden: leuke hebbedingetjes voor mannen, vrouwen, kinderen… maar ook voor huisdieren! Ontdek in dit artikel wat een e-commerce specialist zoals Sokkenplaats.nl voor jou kan betekenen.

Je zoektocht wordt makkelijker

Je bent op zoek naar een bepaald product? Dan wil je ook dat je het snel en makkelijk vindt. Een duidelijke, overzichtelijke website, met slechts enkele grote categorieën waaruit je moet kiezen is gewoon een luxe. Op de homepagina krijg je eveneens belangrijke algemene informatie te zien: levertijd en hoe je betaalt bijvoorbeeld. Dit is toch ook belangrijk, niet?

En wanneer je toch niet vindt wat je zoekt, dan kun je het gewoon vragen en zij zoeken mee. Ook dit is een luxe, maar toch zeer belangrijke service die een e-commerce specialist biedt.

Steeds nieuwe producten

Een goede e-commerce specialist werkt achter de schermen om de webshop telkens weer te vernieuwen. Hij gaat op zoek naar nieuwe leveranciers, nieuwe producten en nieuwe diensten. Bij Jansen Enterprises vind je vandaag een bepaald gamma aan producten, morgen kunnen dit weer andere, nog meer producten zijn. Dit is de uitdaging van een goede e-commerce specialist.

Een levendige website

Wanneer je één keer een product gekocht hebt via een website, wil je waarschijnlijk later nog eens deze webshop bezoeken. Op dat moment moet hij even aantrekkelijk zijn als wanneer je er de eerste keer binnen stapte. Vernieuwing, tijdelijke acties, producten die in de aanbieding staan… dit is wat een e-commerce specialist voortdurend bezig houdt.

In het kort

Vergelijk een webshop gerust met een fysieke winkel. Voor de winkelier komt het neer op zoveel mogelijk verkopen en zijn winkel zo aantrekkelijk mogelijk maken. Voor de klant komt het neer op zo makkelijk mogelijk vinden wat je zoekt en dit aan de beste prijzen en met de beste service. Een e-commerce specialist maakt dit waar.