Redenen om op uitwisseling te gaan

maart 2, 2022 0 Comments

Een uitwisseling naar het buitenland is een grote stap die je vaak niet zomaar zet. Vaak wil je hier goed over nadenken en maak je deze keuze niet in één dag. Een uitwisseling is namelijk best duur en je moet je vrienden en familie in Nederland een tijdje missen. In dit artikel geven we wat redenen waarom je wél op uitwisseling naar bijvoorbeeld Amerika zou moeten gaan! Na het lezen van dit artikel zul je een goede eigen mening gevormd hebben. 

Je doet ervaring voor je leven op!

Tijdens de uitwisseling kom je in een onbekende omgeving terecht. Vaak ga je naar een gastgezin. Ook is het schoolsysteem in een ander land heel anders en hebben de mensen daar andere gewoontes als die jij hebt. Om mee te kunnen doen, moet je jezelf dus snel leren aan te passen aan een nieuwe ‘wereld’. Daarnaast ben je ook ver weg van je vertrouwde omgeving, waardoor je leert om erg zelfstandig te zijn. Deze opgedane skills komen jou later altijd weer goed van pas!

Je leert veel nieuwe mensen kennen

Wanneer je op uitwisseling gaat naar een ander land en naar een andere school leer je veel nieuwe mensen kennen: via het sporten, uit je klas of door je nieuwe gastgezin. Soms kom je ook weer andere Nederlandse studenten tegen die je kunt opzoeken als jullie allebei terug zijn in Nederland. Op deze manier doe je allemaal nieuwe contacten op, wat heel leuk is!

Een nieuwe taal goed leren

Je zult tijdens een uitwisseling ook een andere taal dan Nederlands moeten gaan spreken. Je hoort en ziet overal om je heen mensen die een bepaalde taal spreken, waardoor je deze taal zelf ook snel onder de knie zult krijgen. Hierdoor zul je de nieuwe taal snel oppakken en het uiteindelijk misschien wel vloeiend kunnen spreken. Soms horen we van studenten dat ze zelfs het gevoel hebben dat ze al gaan denken in de nieuwe taal!