Waarom programmeren zo belangrijk is om te leren

augustus 10, 2018 0 Comments

Waarom programmeren zo belangrijk is om te leren - ictvacaturemarkt.nlProgrammeren is een vakgebied dat steeds populairder wordt in Nederland. Het is zelfs zo populair dat er een overvloed is aan studenten die het willen leren en dat er zelfs voorstanders zijn in de politiek die vinden dat het een verplicht vak op de basisschool zou moeten worden. Het is niet alleen erg populair om te leren hoe een systeem als telefoon, tablet, computer werkt, maar er zijn tegenwoordig ook een overvloed aan vraag naar programmeurs, zoals het gebruik van big data en het analyseren van netwerken of customer process van online webshops. Maar wat houdt precies programmeren in en wat kan je er allemaal mee?

Soorten programmeertalen

Tegenwoordig zijn er vele soorten programmeertalen, bijvoorbeeld Python, Javascript, R, en ga zo maar door. Een van de makkelijkste en meest gebruikte programma’s is Python, dit programma bevat namelijk ingebouwde datastructuren, die gecombineerd zijn met dynamische typing en binding. Daarnaast is het een makkelijke taal en syntax dat snel en gratis is te downloaden en te leren.

Wat kan je met Python?

Met de programmeertaal Python, kan vele dingen gedaan worden, zoals miljoenen data analyseren (big data) en vragen beantwoorden als waarom haken mensen af bij de bestellingspagina’s? Maar ook vragen als welke zijn mensen kritischer geworden op films dan tien jaar geleden? Er zijn vele technieken die gebruikt kunnen worden om zulke vragen te beantwoorden, zoals supervised of unsupervised machine learning, sentiment analyses, het gebruik maken van API’s om data te scrapen, met deze technieken kunnen er naast vragen ook apps, websites of e-book gemaakt worden. Iets wat in deze tijd dus erg belangrijk en gevraagd is. Elke winkel heeft tegenwoordig wel een website en/of app en deze moet natuurlijk gemaakt worden.

Waar en hoe snel kan ik Python leren?

Zoals al eerder is gezegd is Python een makkelijke programmeertaal die iedereen snel onder de knie kan krijgen. Het vergt namelijk geen hoge wiskunde maar eerder een logica die begrepen moet worden. Online kan je veel vinden over Python, zo kan je bijvoorbeeld van Codeacademy python leren door middel van een gratis course, wat ook een goed startpunt is mocht u programmeren willen leren. Wilt u echter serieus aan de slag met python en programmeertalen, dan is het verstandiger een cursus Python te volgen zoals bij Learnit, zodat u deze taal echt goed en professioneel onder de knie kan krijgen en kan gebruiken voor uw werk bijvoorbeeld of toekomstige werkgever. Bent u al klaar voor de toekomst?