Alles wat je moet weten over een virtueel assistent

mei 29, 2018 0 Comments

Start-up ItsOn wil mobiel internet service flexibeler makenVoor een zelfstandige ondernemer kan het een hele uitdaging zijn om alles goed te laten lopen. Je hebt niet alleen je eigen projecten maar ook je eigen producten/diensten, klanten waar aandacht naartoe moet, een website, misschien ook nog personeel en dan hebben we het nog niet eens gehad over alles wat je moet bijhouden. Je administratie, social media, ga maar zo door. Zo blijft er weinig tijd over voor vrije dagen en weekend. Als je je hierin herkent dan kan een virtueel assistent een hele uitkomst zijn.

Wat is een virtueel assistent?

Een virtueel assistent wordt afgekort ook wel een VA genoemd. Een VA is iemand die online ondersteuning geeft aan zowel ondernemers als bedrijven. Dit wordt niet gedaan op het kantoor van de afnemer maar een virtueel assistent werkt vaak vanuit huis, een flexplek of op reis. Dit is natuurlijk ideaal want dit zorgt ervoor dat de afnemer geen extra personeelskosten heeft als het gaat om een werkplek, verzekeringen en reiskosten. Omdat een virtueel assistent vaak een zelfstandig ondernemer is, is deze vaak ook een expert op meerdere gebieden. Zo kun je een VA ook zien als een gelijkwaardige sparringpartner.

Wat doet een virtueel assistent?

Wat een virtueel assistent te bieden heeft verschilt heel erg per persoon. Zo richt de ene VA zich heel erg op de financiƫn en belasting van een bedrijf terwijl de andere meer ondersteunt bij e-mail en agendabeheer. Vaak is het toch verstandiger om een VA te nemen die in een paar bepaalde dingen heel goed is, dan eentje te nemen die alles doet. Bij Virtua support kun je bijvoorbeeld aangeven welke taken jij graag gedaan ziet worden door een virtuele assistent. Verschillende taken die je uit kan besteden aan een VA zijn online zoekopdrachten, het bijhouden van je website, agendabeheer, het opvragen van offertes, het maken van reserveringen of bijvoorbeeld het opstellen van je nieuwsbrief. Er zijn dus genoeg taken die je kan uitbesteden aan een VA. Belangrijk is wel dat je de juiste VA vindt die past bij de taken die voor jouw bedrijf uitgevoerd moeten worden.

Misverstanden over een virtuele assistent

Er zijn heel wat misverstanden als het aankomt op een virtuele assistent. Zo wordt er gezegd dat je er alleen mee kan beginnen als je heel succesvol bent. Niks is minder waar. Ook wanneer je net begint met een eigen bedrijf kosten al die kleine klussen een hoop tijd en energie. Op dat moment kun je ze beter laten uitbesteden. Soms wordt een VA gezien als iemand die alleen maar een aantal simpele klusjes uitvoert. Niets is echter minder waar. Met een virtueel assistent kun je heel ver komen. Ze lossen complexe planning op, kunnen helpen met nodige administratie en ze kunnen ook een hele goede sparringpartner zijn.