Waarom is een ICT-partner belangrijk in de zorg?

december 2, 2021 0 Comments

Zorg en ICT zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Waar jaren geleden de zorg veel minder gedigitaliseerd was, is tegenwoordig het tegendeel waar. Ziekenhuizen, GGD’s, gezondheidsinstellingen; al deze bedrijven en instellingen hebben vandaag de dag op een bepaalde manier met ICT te maken. In dit artikel gaan we dieper in op waarom een ICT-partner zo belangrijk is voor bedrijven in de zorg.

Van elektronisch patiëntendossier tot online een zorgverzekering afsluiten; ICT is onmisbaar voor de zorg

“Wilt u uw gegevens in een online medisch dossier opslaan?” Dat is een vraag die huisartsen tegenwoordig aan hun patiënten (moeten) voorleggen wanneer zij langskomen voor een bezoek. Een EPD, oftewel Elektronisch Patiënten Dossier, is een zorginformatiesysteem voor bestaande en nieuwe zorginstellingen, waarbij medische gegevens van een patiënt centraal of in de cloud worden opgeslagen. Soms wordt er bijvoorbeeld voor een lokale opslag gekozen en andere zorgverleners kiezen voor een combinatie van cloud en open source. Voor zorgprofessionals is dit handig: de medische gegevens van patiënten zijn zo te allen tijde toegankelijk. En niet geheel onbelangrijk; de patiënt heeft ook online inzage in zijn eigen medisch dossier, via een beveiligd patiëntenportaal. Dit is slechts een van de voorbeelden waarbij ICT tegenwoordig een onmisbare rol in de zorg heeft. Of wat dacht u bijvoorbeeld van van online uw zorgverzekering vergelijken? In slechts een paar klikken kunt u jaarlijks overstappen. En heeft u een vraag aan uw online zorgverlener? Dat kan tegenwoordig gewoon via een app op uw telefoon. ICT is verweven in ons dagelijks leven en dus ook in de zorg.

Een goede ICT-partner in de zorg is goud waard

Hoe groot of klein een bedrijf ook is, de ICT-infrastructuur van een bedrijf moet op orde zijn. Daarnaast is het belangrijk dat systemen up-to-date blijven, patiëntendossiers goed beveiligd zijn en blijven en dat bedrijven ervan op aan kunnen dat hun IT-systemen goed functioneren. Geen wonder dus dat een ICT-partner onmisbaar is voor zorginstellingen. Hiermee valt of staat een goede dienstverlening voor patiënten en het is voor een bedrijf ook essentieel dat werkzaamheden snel en efficiënt uitgevoerd kunnen worden. Dus of u nou een zorgvergelijkingssite heeft, of werkzaam bent als arts in een ziekenhuis, eigenlijk kan geen enkel bedrijf meer zonder ICT. Heeft u een eigen bedrijf in de zorgsector en wilt u deze graag blijven ontwikkelen? Dan is het aan te raden om te investeren in een ICT-partner die zowel uw eisen en wensen als die van de patiënten kan vertalen naar goed werkende ICT-oplossingen.