Focus op ICT
Brede verspreiding
Lage kosten
Directe sollicitaties
Groot bereik

Vraag naar ICT flexwerkers stijgt

september 19, 2012 0 Comments

Vraag naar ICT flexwerkers stijgt

De IT-Contracts Flex-index laat over de maand september een duidelijk stijgende lijn zien. Na maandenlange stabiele cijfers gevolgd door een kleine dip in augustus is het aantal aanvragen voor tijdelijke externe ICT-expertise in september aanzienlijk gestegen.

De index steeg met maar liefst 13 punten tot 73 punten. De gebruikersintensiteit, die inzichtelijk maakt hoeveel moeite zelfstandige IT’ers zich getroosten een nieuwe opdracht te vinden, is licht gestegen en wel van 209 punten naar 215 (januari = 100).

Of dit de langverwachte omkeer in de markt betekent of slechts een inhaalslag is na de slappe maand augustus, zal de tijd keren. Negatieve factoren zoals de druk op tarieven en de hoeveelheid bankzitters en daarnaast onzekerheden zoals de vrees voor een ‘double dip’ maken dat de vlag nog niet gehesen kan worden. Uitspraken uit de troonrede zorgen
er daarnaast voor dat recruiters die werken voor overheidssegmenten zoals UWV en Defensie de komende maanden zwaar weer verwachten.

Over het algemeen blijven het sentiment en de aanvragen voor de korte termijn positief. De toename van het aantal aanvragen op IT-contracts is voor velen een zeer duidelijk signaal dat de moeilijkste periode achter de rug is en de markt nu snel een positieve zwaai zal maken.

< Terug naar ICT nieuws

Leave a Comment

Your email address will not be published.