Focus op ICT
Brede verspreiding
Lage kosten
Directe sollicitaties
Groot bereik

Telewerken of niet?

september 19, 2012 0 Comments

Telewerken wordt het meest belemmerd door werkgever, dit is gebleken uit onderzoek van KPN. Maar naar aanleiding van een ander onderzoek van TelewerkForum en Novay zijn het vooral de werknemers zelf die voor twijfel zorgen. Wat is nu de grootste belemmering om geen gebruik te maken van Telewerken?

Het onderzoek is gehouden onder 60.000 automobilisten in de regio Amsterdam. Driekwart van hen kent het principe telewerken,dus over het algemeen is het dus een bekend fenomeen, onwetendheid zal dus niet de oorzaak zijn dat er nog zo weinig gebruik van gemaakt wordt.

De grootste twijfel die bestaat over het nut van telewerken ligt uiteindelijk bij de werknemer zelf. Zij vinden contact met collega’s erg belangrijk en zijn bang geïsoleerd te raken door thuis te werken. Ook verantwoordelijkheden die zij op het werk hebben vinden zij erg belangrijk, daardoor willen zij graag ook aanwezig zijn bij het bedrijf.

Het vergroten van contact tussen werknemers zal dus een deel van die angst weg kunnen nemen. Goede voorbeelden zijn vaste terugkomdagen waarbij iedereen aanwezig is en het gebruik van sociale netwerksites en andere ICTmiddelen om de interactie tussen de thuiswerkers te vergroten.

< Terug naar ICT nieuws

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.