Focus op ICT
Brede verspreiding
Lage kosten
Directe sollicitaties
Groot bereik

Helpdesk Medewerker

september 14, 2012 0 Comments

helpdesk medewerkerBij een helpdesk medewerker  kunnen vragen worden gesteld bij storingen of men kan advies over een bepaald product of service vragen.  Een veelgebruikte manier om de helpdesk infrastructuur te beheersen is Information Technology Infrastructure Library (ITIL).

 

Wat doet een helpdeskmedewerker?

De belangrijkste taak van een helpdesk medewerker is om vragen te beantwoorden, dit kan door middel van verschillende communicatiemiddelen zoals via de telefoon, via e-mail en via persoonlijk contact.  Een helpdeskmedewerker moet goed ingelezen zijn op het gebied van de organisatie waarvoor hij werkt, om zoveel mogelijk vragen te kunnen beantwoorden.

Voor het assisteren van mensen hebben de meeste bedrijven een handleiding opgesteld, soms moet men ook in onverwachte situaties weten te handelen en op een zo correct mogelijk wijze een klant weten te helpen. Het kan zijn dat je als ICT helpdeskmedewerker instructies moet geven aan bijvoorbeeld een beller, het kan ook zijn dat je op afstand in moet loggen om problemen in de software te verhelpen.

Helpdesk medewerkers functie

Voor helpdeskmedewerker gebruikt men ook wel de term service desk medewerker. Daarbij kunt u denken aan de volgende functies:
– 1e, 2e en 3e lijns helpdesk / support medewerker
– Teamleider helpdesk
– Manager helpdesk
– ITIL Service manager
– Change manager
– Incident manager
– Project manager

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.