Focus op ICT
Brede verspreiding
Lage kosten
Directe sollicitaties
Groot bereik

Groene ICT

september 14, 2012 0 Comments

Steeds meer bedrijven gaan maatschappelijk verantwoord ondernemen, zij willen rekening houden met het milieu en dus met de toekomst.

Nieuw is dat ook de ICT branche aan groen wilt gaan doen. Niet alleen bespaart dit in de kosten, maar draagt dit ook bij aan het imago dat het bedrijf uit wilt dragen.

Regeringen, burgers en zeker ook bedrijven realiseren zich nog niet voldoende war ICT aan vervuiling met zich meebrengt.  Alle elektrische apparaten als printers en scanners  zijn een ware belasting voor het milieu. Het einden van de groei in aantallen is nog niet in zicht en de prijzen van de energie blijven stijgen. Alleen kijken naar energiebesparing is niet meer genoeg.

Het aantal bedrijven dat groene en energiebesparende oplossingen ontwikkelt neemt gelukkig steeds meer toe.  Het besparen op de kosten is de hoofdreden voor de groene wind die men door het bedrijf laat waaien.  Met kleine ingrepen als een bewegingsdetector voor de verlichting, het uitzetten van de computers ‘s avonds of het efficiëntere gebruik van de server kan al veel energie worden bespaard. Door het opnemen van groene ICT in de bedrijfsstrategie geeft het bedrijf aan bewust bezig te zijn met het milieu.

< Terug naar ICT nieuws

Leave a Comment

Your email address will not be published.