Focus op ICT
Brede verspreiding
Lage kosten
Directe sollicitaties
Groot bereik

Facebook versterkt android malware bescherming

oktober 18, 2012 0 Comments

Voor het eerst in de reeks antivirusproducten van facebook kan nu ook het android-toestel worden beschermd om malware van sociale netwerken af te weren. Facebook heeft haar aantal leveranciers uitgebreid met onder andere AVG, Avira en Kaspersky.

Downloadportal proefversie

Het gaat hier om een trialversie, dat wil zeggen dat je voor een beperkt aantal dagen gratis bent beschermd. Softwarebundels voor de pc bieden meestal 6 maanden bescherming tegen malware. Het gaat om dezelfde bundels die ook via de sites van bijvoorbeeld McAfee en Norton zijn te downloaden. Facebook biedt nu ook zo’n samengevoegde downloadportal aan, zodat gebruikers direct een pakket kunnen kiezen om zich tegen android malware te beschermen. Met de nieuwe bescherming waarschuwt facebook haar gebruikers wanneer zij op een link klikken die naar gevaarlijke bestanden leidt.

Android malware bescherming

De proefversie McAfee Mobile Security werkt met android 2.1 en hoger en biedt bescherming voor 7 dagen aan. Gebruikers moeten wel wat moeite doen om zich te beschermen tegen de android malware. Zo moet het product geliked worden, AV Marketplace moet toestemming krijgen en moet er bij McAfee een account worden aangemaakt, om het vervolgens per e-mail te activeren.

In het pakket van Norton zijn bepaalde functionaliteiten gratis en voor sommige moet betaald worden, het zogehete freemium-model. Deze software is beschikbaar voor android 2.2 of hoger. Beide pakketten zijn ook via Google Play te downloaden.