Een website maken, waar begin ik?

augustus 31, 2020 0 Comments

Steeds meer mensen maken de keuze om een eigen onderneming te starten. Dit is natuurlijk erg leuk en een nieuwe ervaring maar het kan ook erg lastig zijn. Een van de eerste dingen die je doet als nieuwe ondernemer is het maken van een website. Dit is een heel mooi middel om jezelf te laten zien aan je klanten en hier kan je je helemaal uitleven met je passie voor het vak. Een website opzetten kan echter best lastig zijn en er komt veel bij kijken. In dit blog zal ik je een paar tips geven om een website op te zetten.

Tip 1: maak je eigen huisstijl

Met je huisstijl laat je je bedrijf zien aan de klant. Denk hierbij aan logo en opmaak, verschillende kleuren en lettertypen. Het is belangrijk om dit van te voren goed op een rijtje te hebben omdat je met die bevindingen je website kan gaan inrichten. Je kan ook je  Huisstijl laten ontwerpen door verschillende bedrijven. Het is dan wel heel belangrijk dat je goed verteld wat je wil hebben. Denk hierbij aan kleuren, logo ontwerpen enzovoort. Het zou namelijk zonde zijn om deze investering te maken en vervolgens een stijl aangeleverd te krijgen die niet bij jou en je bedrijf past.

Tip 2: zorg voor een goede opmaak

Nu je je huisstijl zelf hebt gemaakt of hebt laten ontwerpen door bijvoorbeeld een grafisch ontwerper Grafisch ontwerp Nederland, is het nu zaak dat je de opmaak goed gaat maken samen met je huisstijl. Je kan hiermee alles aanpassen en eigen maken, zelfs de kopjes kan je in eigen stijl gaan maken. Dit is een hele goede manier om jezelf te laten zien aan je potentiële klanten.

Tip 3: huur een website expert in

Een hele goede manier om een professionele website te maken is om het simpelweg uit te laten besteden. Op deze manier weet je altijd zeker dat je een goede website hebt.