5 tips voor betere wifi

oktober 12, 2020 0 Comments

We weten allemaal dat snelle en goede wifi belangrijk is voor thuis en op de werkvloer. Maar hoe zorg je er nou voor dat de wifi verbeterd wordt zodat je niet lang wacht tot die ene site is geladen? In dit artikel geven wij je 5 tips hoe je een betere en snellere wifi kan krijgen.

  1. Laatste wifi versie

Niet alleen het aantal apparaten wat verbonden is met de wifi heeft invloed op de snelheid. Ook de wifi standaard die je hebt. Heb je een router die de laatste wifi standaard heeft (802.11n of 802.11ac) dan zit je wel goed. Ondersteunt jouw router deze twee standaarden niet? Dan is het het beste om een nieuwe router te kopen die dit wel kan. Zoek dan ook gelijk voor eentje die drie of vier datastromen heeft. Dit zorgt ervoor dat meerdere apparaten tegelijk kunnen ontvangen en zenden.

  1. Router verplaatsen

Bijna alle mensen hebben hun router in de meterkast staan. Dit is alleen geen slim plan. Door alle kabels, buizen en de dikke muren wordt het wifi signaal verstoord en kan je langzamere wifi krijgen. Probeer daarom je router eens op een andere plek te zetten. Bijvoorbeeld ergens in de woonkamer.

  1. Minder apparaten

Deze tip spreekt eigenlijk voor zich. Als je apparaten hebt die op een netwerkkabel kunnen functioneren. Doet dat! Dit scheelt enorm in de wifi-snelheid. Een kabel is namelijk niet verbonden met de wifi, maar met het internet. Zorg er ook voor dat je de wifi uitschakelt op apparaten als die aangesloten zijn op een kabel. Sommige apparaten willen namelijk toch nog wifi gebruiken ook al zijn ze aangesloten op een kabel. 

  1. Gebruik van meerdere apparaten

Probeer ook om niet al te veel apparaten tegelijk te gebruiken. Ga dus niet met 10 man tegelijk 5 series via Netflix downloaden. Dit gaat enorm lang duren omdat er zoveel data in een keer gedownload moet worden. 

  1. Check het bereik

Het bereik checken is ook een slim idee om de wifi te verbeteren. Je kan dit heel simpel doen door je telefoon te pakken en de app Cloudcheck te downloaden. Loop met deze app door je huis en kijk waar het signaal verslechtert. Hier kan je je nieuwe plek van de router op bepalen.

Voor alle wifi problemen op kantoor of thuis kan je terecht bij NLXS.