Een beroep als software engineer, wat houdt dat in?

juli 2, 2021 0 Comments

De term software engineer is misschien niet een hele duidelijk term. Vooral niet als je er niet veel over weet. Je weet in ieder geval dat je waarschijnlijk iets ontwikkelt als engineer. En software laat je weten dat het waarschijnlijk iets online zal zijn, maar wat het voor de rest inhoudt wordt er niet echt duidelijk van.

Wat ben je als software engineer

Als je een software engineer bent maak je software programma’s. Dat zou kunnen voor smartphones, maar ook voor op de computer. Je programmeert ze volledig zelf als software engineer. Jij zorgt ervoor dat het goed functioneert en dat alles mooi is vormgegeven.

Als software engineer werk je vaak met een team en een werkgever. De werkgever laat weten wat voor soort applicatie het moet worden en wat er allemaal mee gedaan moet kunnen worden. Dit zul jij vervolgens zo goed mogelijk moeten maken.

Hoe wordt je software engineer

Als je graag software engineer wilt worden kun je hier een opleiding voor volgen. Daar leer je dan vervolgens precies hoe je zoiets moet programmeren zodat het goed werkt. Vaak kun je op zo’n opleiding uiteindelijk nog kiezen wat je het liefst wilt doen. Of het vormgeven beter bij je past of juist het programmeren beter bij je past is afhankelijk van jouw eigen interesses.

Waar kom je te werken als software engineer?

Als software engineer zijn er verschillende plekken waar je kan gaan werken. Zo zou je bij een IT bedrijf kunnen gaan werken. Daar komen dan verschillende klanten binnen waar jij opdrachten voor doet. Zo heb je vaak verschillende projecten, wat zorgt voor afwisseling. Je gaat dan met iedere klant in gesprek om goed te weten wat ze precies verwachten en hoe ze willen dat het eruit ziet.

Ook zou je bij andere bedrijven kunnen werken, dan doe je alles wat betreft software engineering voor dat ene bedrijf.