De voordelen van een tweedehands printer

februari 15, 2021 0 Comments

Op kantoor is een printer een onmisbaar apparaat. Natuurlijk handelen we steeds vaker zaken volledig digitaal af, maar het komt toch nog steeds regelmatig voor dat een document ondertekend moet worden. De enige optie is dan om het document uit te printen. Ook is het gemakkelijker om op een uitgeprint document aantekeningen te maken. Als je bijvoorbeeld een to-do lijst uitprint, kun je direct en gemakkelijk de taken afvinken.

Printer ook thuis erg handig

Thuis is een printer ook een nuttige toevoeging. Het is op zijn minst onhandig om geen printer voorhanden te hebben. Bij het hopelijk snel tot het verleden behorende thuis onderwijs, helpt het enorm als het rooster voor de week uitgeprint naast de laptops van de kinderen ligt. Met een uitgeprint rooster kunnen ze zich concentreren om de online les zonder steeds naar het rooster te moeten klikken om te zien wat de volgende les is.

Nieuwe of extra printer nodig

Op een gegeven moment heb je zowel op kantoor als in de thuissituatie een nieuwe of extra printer nodig. Het is helemaal niet nodig om een gloednieuwe printer aan te schaffen. Er is namelijk een groot aanbod in refurbished printers. Refurbished betekent iets anders dan tweedehands. Inderdaad is een refurbished printer niet nieuw. Refurbished wil zeggen dat het apparaat weliswaar eerder in gebruik is geweest, maar dat het na al het noodzakelijke onderhoud weer zo goed als nieuw is. Het is misschien niet het allerlaatste model, maar je hoeft niet bang te zijn dat de printer volledig uit de tijd is.

Voordelen van refurbished

Het grootste voordeel van een refurbished printen is de prijs. Het gemiddelde prijsniveau ligt beduidend lager dan dat van nieuwe printers. Een andere voordeel is dat je een normale garantie op de printer krijgt. Tijdens de garantieperiode hoef je dus niet bang te zijn voor onverwachte kosten aan de printer. Daarnaast kun je voor de prijs van een standaard nieuwe printer een veel geavanceerder refurbished model aanschaffen. Veel refurbished apparaten komen uit het luxere segment. De aanschafprijzen liggen hoger en daar is de kwaliteit dan ook naar. Wanneer je een dergelijk luxe en kwalitatief hoogstaande uitvoering refurbished aanschaft, geniet je van de hoge kwaliteit en uitgebreide functionaliteit, zonder dat je hoge kosten hoeft te maken.