Meer nieuwe freelance ICT-opdrachten beschikbaar

november 3, 2020 0 Comments

In deze roerige crisistijden is het aantal freelance opdrachten in veel branches afgenomen. Vacatures worden op ‘on hold’ gezet tot betere tijden en er wordt maar weinig geïnvesteerd in nieuwe business. Gelukkig is dit niet het geval voor freelance ICT-opdrachten. Binnen de ICT-sector is het aantal freelance vacatures gelijk gebleven en bij sommige bedrijven zelfs gestegen. In dit artikel vertellen we je alles over de mogelijkheden. Juist in Corona-tijd.

Freelance ICT-opdrachten tijdens de Coronacrisis

Waar sectoren zoals de horeca en cultuur stil lijken te staan, en freelancers moeten vechten voor hun opdrachten, is dat binnen de ICT-branche allerminst het geval. Het aantal opdrachten binnen de ICT-branche is namelijk gelijk gebleven aan het niveau van voor de crisis. Doordat het aantal freelance opdrachten hetzelfde is gebleven, kun je als ZZP’er makkelijker aan een opdracht komen binnen deze sector. Het is uiteraard ook mogelijk om een freelance opdracht in loondienst aan te nemen. Heb jij dus ervaring als developer, ERP/CRM Specialist of schrijf jij vloeiend code? Dan zijn er veel verschillende vacatures voor jou beschikbaar.

Online inschrijven leidt tot betere klussen

Nu social distancing de maatstaf is en er voornamelijk thuis gewerkt wordt, zit een bezoekje aan een opdrachtgever er even niet meer zo snel in. Juist daarom is dit hét moment om je online in te schrijven voor ICT vacatures. Door je online in te schrijven, vergroot je jouw kans dat een potentiële werkgever jouw cv spot. Bovendien kun je zo beter filteren welke vacatures voor jou relevant zijn. Je schrijft je hierdoor alleen in voor opdrachten die binnen jouw vakgebied vallen. Dit leidt uiteindelijk tot betere klussen, omdat het aanbod van vacatures beter toegespitst is op jouw specialisme(n). Hierdoor hoef je niet meer eindeloos door vacatures te scrollen die niet bij jouw kwaliteiten en interesses passen. Schrijf je daarom in bij een vacaturebank die gespecialiseerd is in ICT-vacatures. Dit is een goede eerste stap om die nieuwe opdracht binnen te slepen! 

Relevante freelance vacatures filteren

Wanneer jij je inschrijft voor freelance vacatures wil je natuurlijk wel dat het aanbod past bij jouw wensen en talenten. Op Jobcatcher.nl vind je allerlei soorten freelance opdrachten, waarbij je filters kunt aanzetten voor wat jij belangrijk vindt. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven of je junior of senior bent en in welke branche jij opdrachten zoekt. Je kunt ook aangeven of dat je op zoek bent naar een verlengbare of niet-verlengbare opdracht en in welke opdrachtgevers jij geïnteresseerd bent. Je kunt zelfs aangeven bij welke brokers (recruiters) jij jouw cv wilt uitzetten. Dit kan voor zowel interim als flexwerkopdrachten zijn.

Opdrachten voor professionals en opdrachtgevers

Of je nu een freelancer bent die werk zoekt, of een leverancier die op zoek is naar personeel, bij Jobcatcher vind je veel verschillende soorten ICT-vacatures en cv’s. Door je eenmalig gratis te registreren en jouw cv te uploaden blijf je op de hoogte van nieuwe opdrachten en vacatures. Als leverancier hoef jij je ook slechts één keer te registreren om toegang te krijgen tot ons brede netwerk van (young) professionals. Zo vind je altijd de juiste professional die past bij jouw vacature!