ICT vacature aanbod stijgt eindelijk weer

september 14, 2012 0 Comments

ICT vacature aanbod (openstaande ICT banen) stijgt eindelijk weer..

in oktober was eindelijk een (lichte) stijging te zien in het aantal IT-vacatures, blijkt uit de Monster Employment Index, de maandelijkse barometer van de online arbeidsmarkt.

Het online vacatureaanbod in de IT steeg de afgelopen maand met 1 punt naar een niveau van 79 punten. Bijna alle sectoren lieten een grotere groei zien, waarbij het aanbod in de sectoren gezondheidszorg en onderwijs het meeste toenam (beide 21 punten). Vergeleken met september, toen geen enkele sector een stijging liet zien, is de omslag in oktober compleet. Het is voor het eerst sinds de zomer vorig jaar dat de online arbeidsmarkt voor IT’ers iets lijkt te verbeteren.

“Alhoewel de index nog steeds 50 procent lager uitvalt dan in 2008, zijn de resultaten van de afgelopen maand opvallend en hoopgevend. Gezien de ontwikkeling van de Index in de afgelopen maanden, lijkt het erop dat we het laagste punt achter ons hebben gelaten”, aldus Diana Krieger, Managing Director van Monsterboard.nl.

Het online vacatureaanbod is ook in Europa gestegen. De index voor de IT-sector steeg net als in Nederland met één punt. Het is voor het eerst dit jaar dat er sprake is van een opleving. In Duitsland en België daalde het aantal online IT-vacatures nog wel verder. In
Frankrijk en Zweden verbeterde de online arbeidsmarkt voor IT’ers relatief het sterkst.

Bron: automatiseringgids.nl

< Terug naar ICT nieuws