Het belang van computervaardigheden

december 30, 2013 0 Comments

Het is voor werkgevers erg belangrijk dat de computervaardigheden van medewerkers goed op peil blijven. Dit geld voor allerlei verschillende kantoorfuncties, of je nou op de boekhouding/ administratie afdeling zit of je bent werkzaam als receptioniste. Wanneer een bedrijf overschakelt op nieuwe software of misschien alleen maar de huidige software geupdate heeft, kan het voor werknemers wel eens lastig zijn om aan de vernieuwingen te wennen. Wanneer er nieuwe computerprogramma’s of technologie ingevoerd wordt, kunnen er andere eisen aan de competenties en kennis van het personeel gesteld worden. Daarnaast kan er door de automatisering juist ook weer nadruk komen te liggen op moeilijkere taken die juist niet te automatiseren zijn.

Computerproblemen

Het kan zijn dat er binnen je organisatie snel conflicten komen binnen de ICT-omgeving. Computer reparatie is dan noodzakelijk om de conflicten tussen bepaalde software te herstellen. Je kan hierbij denken aan problemen met verschillende firewalls.

Over het algemeen leren werknemers vrij snel de vaardigheden, die noodzakelijk zijn voor hun functie. Toch is het erg belangrijk dat er bij het invoeren van nieuwe software en technologie aandacht wordt besteed aan de implementatie en het gebruik van de programma’s. Als werkgever zijnde is het bijvoorbeeld aan te raden om korte workshops te organiseren waarin de werknemers leren om te gaan met de nieuwe programma’s. Bij deze workshops is het belangrijk om aandacht te besteden aan de functies die voor de werknemers van belang zijn en welke eventueel direct toegepast kunnen worden.

Computertraining

Bij de training is het niet altijd verstandig om deze over te laten aan de ICT-afdeling. Het is namelijk niet voor elke ICT’er eenvoudig om de technische kennis van de software makkelijk over te brengen naar praktische informatie voor de werknemers die de programma’s gaan gebruiken. Een speciale trainer weet deze informatie vaak veel beter over te dragen en weet ook de juiste functies van een programma die voor de werknemers belangrijk zijn naar voren te brengen.

Creëer een optimale werkplek voor uw werknemers

Wanneer je personeel weer helemaal up-to-date is qua computerkennis dan wil natuurlijk een zo effectief mogelijke werkplek creëren. Een werkplek of personeelslid kost namelijk geld. Hiervoor zijn verscheidene mogelijkheden te bedenken. Een optimale werkplek levert namelijk bij aan de totale bedrijfsproductiviteit wat de kostprijs weer kan verlagen. Hiervoor is het van belang dat de computers en het systeem goed onderhouden worden. Door middel van het juiste systeembeheer en het optijd opschonen van computers kan dit worden gerealiseerd.

Daarnaast moet de werkomgeving veilig zijn. Het is dan ook zaak om je netwerkomgeving goed te beveiligen. Op die manier voorkom je hacks en storingen door onbetrouwbare programma’s.