Facebook als wervingskanaal?

september 28, 2011 0 Comments

Facebook wint veel terrein
Dat Social Media zich inmiddels ruimschoots bewijst als wervingstool hoef ik u niet uit te leggen. Hoewel Hyves  nog steeds de grootste netwerk site van ons land is, stappen steeds meer mensen over op Facebook. Met 3,4 miljoen Nederlandse Facebook leden lijken in schril contrast te staan met 11 miljoen Hyves gebruikers. Het ligt echter in de lijn der verwachting dat Facebook op korte termijn Hyves gaat verslaan.

Facebook vs Hyves groei in aantal leden / bezoekers
Facebook vs Hyves

Verspreid vacatures als een lopend vuurtje
De stijging van het aantal Facebook gebruikers biedt nieuwe  kansen voor recruitmentbureaus in het kader van wervingacties. Integreer de zogenaamde “vind ik leuk” button en andere  buttons op uw vacaturepagina. Deze functies  werken hetzelfde als mond tot mond reclame en is daarmee een zeer krachtige tool. Consumenten zijn immers  eerder geneigd om te betalen voor product of dienst wanneer deze worden aangeprezen door vrienden of kennissen. In feite geldt hetzelfde voor reviews op webshops.

Profileer uw vacatures op Google’s grootste concurrent
Door de samenwerking van Bing en Facebook hoeven gebruikers niet meer via een andere zoekmachine (Google) zoekopdrachten te geven. De zoekmachine van Microsoft is namelijk sinds kort geïntegreerd. Hiermee is Facebook momenteel de grootste concurrent van Google. Facebook weet de marketing gegevens die belangrijk zijn om doelgroepen te definiëren voor haar adverteerders immers prima te filteren. Daar komt bij dat voor Bing het aantal stemmen dat websites krijgen door de “vind ik leuk” buttons mee laat tellen in de waardering voor je zoekmachine positie. Met andere woorden: Hoe meer stemmen, hoe hoger je positie.

De leeftijdsopbouw van Facebook gebruikers

Facebook gemiddelde leeftijden
Facebook gemiddelde leeftijden

24,7% 850.000 leden 18-24 jaar
27,2% 930.000 leden 25-34 jaar
17,8% 610.000 leden 35-44 jaar
11,2% 380.000 leden 45-54 jaar