Excel cursussen

mei 6, 2023 0 Comments

Excel is voor nieuwe gebruikers, best wel een lastig programma. Zonder enige hulp is het dan ook lastig om onder de knie te krijgen. De basis van Excel is nog wel te doen, maar als je echt aan de slag wil gaan met statistieken, of formules, dan dreig je al snel te “verdrinken” in alle mogelijkheden. Het is dan ook echt aan te raden om een cursus te volgen, zodat je daarna alle ins and outs van Excel weet.

Excel leren kan op allerlei manieren; je kunt een vuistdik Excel boek aanschaffen, die jouw geduldig alles uitlegt. Deze manier van leren is enkel weggelegd voor mensen met een ijzersterke discipline. Het leren uit een boek is eenrichtingsverkeer, er is geen leraar waar je iets aan kunt vragen, en het wil ook snel saai worden. Je zit eigenlijk alleen maar dingen over te nemen die in het boek staan, vaak zonder dat je weet hoe je tot die oplossingen kunt komen. Ik vraag me dan ook af wat je daadwerkelijk leert uit een boek, en blijft het ook hangen?

 

Excel cursussen die je wel veel leren!

Excel cursussen heb je er voor iedereen, je hebt cursussen voor beginners, of voor mensen die de basiskennis al hebben, of voor gevorderden, die echt het onderste uit de kan willen halen. Cursussen worden ook aangeboden in klassikale vorm, als webinar, of als individuele online cursus. Voor ieder wat wils dus.

 

Wat leer je zoal in een Excel cursus?

• Kennismaken met Excel, voor de complete beginners, die nog nooit met Excel hebben gewerkt, deze cursus leert de basis van Excel, er worden voorbeelden getoond vanuit de praktijk, en je gaat aan de slag met het maken van je eerste berekening.
• Draaitabellen en Grafieken in Excel. Het omzetten van draaitabellen en grafieken heeft voor jou geen geheimen meer, na het volgen van deze training.
• Formules en tabellen in Excel. Je leert hoe je formules maakt en hoe je tabellen maakt.
• Cursussen voor gevorderden. Wanneer je echt Excel guru wilt worden is deze cursus echt voor jouw! Hier wordt veel dieper ingegaan op alle onderwerpen die eerder aan bod kwamen in de basiscursus. Wanneer je zo een cursus afrond, dan heeft Excel geen geheimen meer voor je. Je collega’s zullen voor al hun Excel vragen bij jou terecht komen!

 

Praktijkvoorbeelden

Excel is een programma met ontzettend veel mogelijkheden. Hieronder laat ik je een aantal voorbeelden zijn wat er zoal mogelijk is met Excel.
• Het opzetten van een Formule 1 pool
• De boekhouding doen van een klein bedrijf
• Het maken van een overzichtelijk dasboard
• Het berekenen van de waarde van een huis, het berekenen van de hypotheek.
• Het bijhouden van een verzameling
• Excel gebruiken als rekenmachine
• Het maken van een budgettering.
• En nog veel meer.

Je ziet het, er is echt zeer veel mogelijk met Excel, maar je moet jezelf wel vastbijten in de materie, Excel is niet het makkelijkste programma ooit, maar wanneer je eenmaal thuis bent in Excel, wil je Excel echt overal voor gaan gebruiken, je kunt echt niet meer zonder.

Excel cursussen worden door het hele land aangeboden. Of je nu een Excel cursus wilt doen in Amsterdam, of in Groningen, het is allemaal mogelijk.
Wanneer je nog verder de diepte in wil gaan, is er nog een Power BI cursus. Voor iedereen die een solide basis heeft in Excel!