Focus op ICT
Brede verspreiding
Lage kosten
Directe sollicitaties
Groot bereik

Eisen aan ICT’ers vaak te hoog

september 14, 2012 0 Comments

Na onderzoek van S. Huitema van detacheringsbureau Yer blijkt dat ICT’ers vaak erg hoge eisen worden gesteld door werkgevers. Volgens Huitema willen werkgevers dat ICT’ers niet alleen kennis van techniek hebben, maar daarnaast ook communicatief uitzonderlijk goede vaardigheden en dat ze daarbij ook nog eens marktgericht en commercieel ingesteld zijn.

Persoonlijkheid

Het is volgens de onderzochten van Yers onmogelijk om de vaardigheden die de opdrachtgevers wensen te vinden. Volgens Huitema wordt er steeds vaker gevraagd verder dan het CV te kijken en de persoonlijkheid van de werknemers te onderzoeken. Er wordt nog net niet gekeken of de ICT’er wel de goede manteau met de daarbij horende schoenen aanheeft. Volgens Huitema moeten de werkgevers zelf ook iets willen doen om een goede ICT’er binnen te halen.

Investeren in opleidingen

Als bedrijven een ICT’er willen die over meerdere competenties beschikt zouden bedrijven misschien moeten investeren om hen op te leiden in de vereiste competenties. Huitema denkt dat het beste voor bedrijven is om zich te richten om ICT’ers technische kennis bij te spijkeren en niet zozeer op de persoonlijke eigenschappen omdat die een stuk moeilijker zijn om te verbeteren. Maar bedrijven moeten niet excessieve kwaliteiten van ICT’ers verwachten. Als een mode bedrijf een ICT’er in dienst heeft zou hij dan ook op de hoogte moeten zijn van de nieuwste damesmode  en de nieuwste wintercollectie?

< Terug naar ICT nieuws

Leave a Comment

Your email address will not be published.