Een match van kennis & ambitie: ICT-detachering

september 22, 2015 0 Comments

Kennis in huis halen welke eigenlijk niet van jou is? ICT detachering is een van de meest populaire detacheringsbranches op dit moment. Vanwege de grote omslag naar het werken in de cloud hebben veel bedrijven dringend behoefte aan een betrouwbare, flexibele kracht welke zijn ideeën ontplooid over de organisatie. Echter is er weinig behoefte aan een definitieve oplossing aangezien niemand weet hoe de toekomst eruit ziet.

Maak jezelf onmisbaar als detacheerder

Het is belangrijk dat jij je goed kan positioneren. Wat heb je bereikt na een aantal maanden? Kan de organisatie nog wel zonder je? Veel detacheerders werken op deze manier om het maximale uit zichzelf te halen en te blijven groeien.  Een echte detacheerder staat dus open voor leerdoelen en nieuwe uitdagingen.

Wordt expert in je vakgebied

Altijd al willen uitblinken in je vakgebied dan is het belangrijk dat je ook een goede naam gaat opbouwen. Mensen uit de omgeving moeten je willen als detacheerder. Een naam opbouwen zoals Ritchie-solutions in Breda heeft zorgt ervoor dat je als detacheringsbureau altijd opzoek bent naar een mannetje extra.

Welke vaardigheden moet je hebben als ICT-detacheerder?

Als IT’er ben je ten eerste gek van het oplossen van ingewikkelde IT vraagstukken. Je vraagt niet graag de weg aan een ander en dit geld ook voor een goede ICT’er. Samenwerken wanneer het nodig is, is onmisbaar maar in eerste instantie ben je een zelfstandige professional.

Een negen tot vijf mentaliteit? Je moet natuurlijk je mannetje staan bij een bedrijf en dit kan niet als je niet altijd aanwezig bent, zelfs op die ene avond overwerken. Mochten er problemen zijn, dan kun je weer vanuit huis opdraven..