Steeds meer ICT’ers starten voor zichzelf, jij ook?

In de alsmaar groeiende markt van ICT starten de afgelopen jaren steeds meer mensen voor zichzelf. En dat is natuurlijk ook niet zo gek, want als ICT’er wordt er veel van je verwacht. Het leren van nieuwe programmeertalen wordt vaak gepusht door projectmanagers en bedrijfsleiders, wat zorgt voor bekwame werknemers. Deze werknemers hebben echter zodanig veel ervaring en willen vaak hun eigen kant op om een kantoorbaantje te vermijden. Ze zetten zich dan in als freelancer, starten een eigen bedrijf of maken eigen concepten. Hoe kan jij deze start maken?

Freelancer

Als er een markt is waar freelancers gewild zijn en je kans hebt op een structureel inkomen, dan is het wel ICT. De vraag naar bekwame ICT’ers voor eenmalige klussen is enorm en het aantal websites waarop je jezelf als freelancer aan kunt bieden is ook aanzienlijk. 

Eigen IT-bedrijf starten

Nog een stapje verder dan freelancer is het opzetten van een eigen IT-bedrijf om jouw vaardigheden bij andere bedrijven of bij consumenten in te zetten. Als het allemaal goed gaat zul je uiteindelijk uitbreiden en werknemers onder je hebben om zodanig de uitbreiding van je bedrijf en ook de vaardigheden die je aanbiedt te starten. 

Eigen concepten op de markt zetten

Ook kun je als ICT’er eigen concepten ontwikkelen. Zo kun je een domeinnaam registreren en een affiliate website of ander lucratief website-concept opzetten. Op deze manier kun je zowel passief als actief inkomen realiseren. Passief omdat je regelmatig inkomsten krijgt waar je niets of weinig voor hoeft te doen en daarnaast kan je ook actief aan de slag om bijvoorbeeld links of blogs op je website te verkopen om op die manier bij de verdienen.

Welke optie je ook kiest, er zitten in de ICT industrie altijd kansen om voor jezelf te beginnen. Je hoeft je als ICT’er dan ook zeker niet verplicht te voelen om een kantoorbaantje te vinden, want er is aanzienlijk meer voor je mogelijk.