Systeemprogrammeur

Geplaatst: 3 jaar geleden
Apply Now

Vacature omschrijving

CZ te Tilburg heeft een vacature voor een:

Systeemprogrammeur
40 uur per week

Wat ga je doen?
CZ opereert in een markt die continu in beweging is. Voor een optimale bedrijfsvoering is het van belang dat onze ICT-systemen aansluiten bij die veranderingen. De afhankelijkheid van systemen en technologieën is dus groot. De continuïteit ervan waarborgen is de verantwoordelijkheid van de afdeling beheer. We stellen hoge eisen, onder meer op het gebied van beschikbaarheid, toegankelijkheid, beveiliging, bedrijfszekerheid en performance.

Als systeemprogrammeur zorg je ervoor dat het mainframe platform voldoet aan die prestatiekenmerken. Je neemt preventieve en corrigerende maatregelen om problemen op te lossen. Naast het uitvoeren van reguliere beheertaken, neem je deel aan projecten om vernieuwingen of veranderingen te realiseren. Soms is het snel schakelen: je weet vaak van tevoren niet hoe je dag eruit gaat zien. Groot voordeel daarbij is dat de lijnen tussen de afdelingen beheer en ontwikkeling kort zijn. Letterlijk, maar ook figuurlijk: dankzij het gebruik van DevOps methoden staan specialisten van beide afdelingen dicht bij elkaar.

Het mainframebeheer van zowel hard- als software is ondergebracht binnen één team. Binnen dit team wordt het beheer van de mainframe hardware, z/OS, DB2, CICS en MQ uitgevoerd. Als systeemprogrammeur zal jouw focus komen te liggen op CICS en MQ, daarnaast zal je jouw kennis mogen verbreden op de overige aandachtsgebieden ten behoeve van de kennisspreiding binnen dit compacte team.
Je werkt in een team met een informele sfeer. Je hebt veel invloed op de planning van je eigen werkzaamheden; we hanteren binnen CZ een werkrooster dat je flexibel kunt invullen.

Wie zoeken we?
Een systeemprogrammeur voor onze afdeling ICT Infrastructuur en Beheer (I&B) die toe is aan een volgende stap in zijn/haar carrière. Je bent een initiatiefrijke en daadkrachtige ICT-er die graag aan de slag gaat in een professionele en vooruitstrevende werkomgeving.

Wat wij belangrijk vinden:
Een afgeronde hbo-opleiding richting Informatica;
Minimaal één tot drie jaar werkervaring op het gebied van mainframe systeemprogrammering;
Kennis van CICS en/of MQ;
Een pre is kennis van DB2;
Bereidheid tot het op reguliere basis meedraaien in stand-by diensten;
Analytisch sterk;
Bekend met processen als ITIL en Agile/Scrum;
Geen negen-tot-vijf-mentaliteit.

Bij complexe vraagstukken weet je hoofd- en bijzaken goed te onderscheiden. Op het moment dat er een probleem ontstaat of meerdere collega’s een beroep op je doen weet jij prioriteiten te stellen en schakel je eenvoudig om naar andere werkzaamheden. Communicatief ben je sterk, zowel mondeling als schriftelijk. Je hebt overtuigingskracht en laat je niet makkelijk uit het veld slaan. Je bent een teamplayer en altijd bereid om voor anderen in te springen. Permanent leren vind je belangrijk, door het volgen van cursussen en het bijhouden van ontwikkelingen binnen je vakgebied.

Aantal werkuren en salaris
Het gemiddeld aantal werkuren ligt op 40 per week. Het bruto jaarsalaris op basis van 40 uur per week bedraagt maximaal € 63.100,-. Dit is inclusief 8% vakantietoeslag en 8,5% eindejaarsuitkering.

Solliciteren of meer weten?
Solliciteren op deze vacature kan alleen via het online sollicitatieformulier
Gebruik hiervoor de button ‘solliciteer’. Voor meer informatie over deze vacature kun je
contact opnemen met Daniel Akkermans, teamleider, telefoonnummer (06) 121 81 748.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs!