Storage/ Virtualisatie Specialist

Geplaatst: 3 jaar geleden
Amsterdam
Apply Now

Vacature omschrijving

BT Advise is een onderdeel van één van de grootste telecommunicatieorganisaties ter wereld. BT is vertegenwoordigd in meer dan 170 verschillende landen en de unieke producten die wij bieden zijn onder andere een wereldwijd all-ip 21 CN netwerk, datacenters, solution design, IT integratie en IT security. BT heeft een uitgebreid platform voor spraakoplossingen en ruim 6900 kilometer lang glasvezelnetwerk in Nederland en België.

Voor communicatie-, netwerk- en IT-oplossingen gaan de multinationals, de veel eisende lokale ondernemingen en de overheidsinstellingen binnen de Benelux naar BT Advise. Zij kiezen voor BT, omdat BT zich bewezen heeft met oplossingen waar gigantische stappen voorwaarts worden gemaakt. Oplossingen die het operationele management verbeteren of de interne of externe communicatie stroomlijnen.

In de Benelux werken 1900 mensen voor BT. Het is een groot bedrijf, maar samen zorgen alle medewerkers voor een persoonlijke benadering, zowel in het contact met klanten als onderling.
Wil jij meegroeien met één van de grootste communicatiepartners van de Benelux? Solliciteer dan via onze website.

BT Advise is op zoek naar een

Storage/ Virtualisatie Specialist

Functie omschrijving vacature Storage/ Virtualisatie Specialist
Als Storage/ Virtualisatie Specialist ben je verantwoordelijk voor het ontwerp, beheer en onderhoud aan storage oplossingen bij de enterprise klanten van BT Advise. Met andere woorden: jij zorgt er voor dat jouw storage systeem – en daarmee alle virtuele werkplekken – ingericht, geconfigureerd en te allen tijde beschikbaar zijn voor de gebruikers.

Vroeg in de ochtend start jij bij jouw klant met de check van de systemen. Op basis van de scripts die je gemaakt hebt, controleer jij de paden en de discs. Herkent jouw monitortool slechts 700 van de 1400 werkplekken? Dan ga jij het oplossen. De eindgebruikers mogen niks merken en tot zij op kantoor arriveren heb jij het rijk nog even voor jou alleen. Je verhelpt storing en configureert de omgeving.

Jij beheert duizenden virtuele werkplekken op jouw storage systemen. Je ontwerpt, bouwt en configureert de storage oplossingen en virtuele omgevingen bij grote klanten. Je zet de storage systemen in elkaar en configureert de Brocade switches en kasten volgens jouw ontwerp. Je richt de virtuele werkplekken in voor de eindgebruikers en test het geheel. Waar nodig plaats je er hardware bij en configureer je de setup om toekomstige storingen te voorkomen. Met de juiste monitoring tools zorg je er dat je tijdig hardware problemen kan signaleren.

Ook uit de incidenten van eindgebruikers weet jij te destilleren waar de oorsprong van het probleem zit. Houdt de virusscanner het tegen? Ligt het aan de instellingen van de gebruiker? Of is een probleem met de server? Jij bijt je vast in het probleem en zoekt een passende oplossing. Doordat alle werkplekken virtueel zijn, kan je vrij snel alle werkplekken bijwerken en het probleem oplossen. Echter wanneer een fout zich voordoet, heb je wel direct de poppen aan het dansen. Dan hebben niet slechts één of twee eindgebruikers het probleem, maar gelijk honderden eindgebruikers. Dit geeft jou een uitdagend spanningsveld om in te werken en alle reden om altijd scherp te zijn.

Bij BT Advise kun je als Storage/ Virtualisatie Specialist een kijkje in de keuken nemen bij veel verschillende organisaties met verschillende storage systemen van o.a. NetApp, EMC en HP EVA. De opdrachten zijn heel veelzijdig en geen dag is hetzelfde. Dit maakt jouw functie leuk en uitdagend. Daarnaast is het leuk dat je vanuit de managed services van BT ook binnen eigen datacenters actief kan zijn. Daar heb je alle ruimte om te doen wat jij leuk vindt en ben jij als Storage/ Virtualisatie Specialist bij BT Advise als een vis in het water.

Functie eisen
Je bent een techneut in hart en nieren, maar ook leergierig, doelgericht, flexibel, communicatief, enthousiast en vooral behulpzaam. Je kan goed werken in teamverband, maar ook uitstekend zelfstandig werken.

Daarnaast voldoe je aan de volgende functie eisen:

  • Minimaal een afgeronde MBO-4 opleiding ICT;
  • Ongeveer 3 tot 5 jaar relevante werkervaring op het gebied van storage en virtualisatie – bij voorkeur in de IT detachering;
  • In het bezit van relevante certificaten zoals VMWare, NetApp NCDA, HP ASE/ MASEEMCSA of Windows Server 2008/ Windows Server 2012;
    • Diepgaande kennis en aantoonbare ervaring met verschillende storage oplossingen van o.a. Brocade, NetApp, HP EVA of EMC en het troubleshooten van complexe problemen in enterprise omgevingen;

 

    Ervaring met virtualisatie software, zoals VMWare, Microsoft Hyper-V of XenServer;

  • Diepgaande kennis en aantoonbare ervaring met verschillende storage mogelijkheden en het troubleshooting van complexe problemen in enterprise omgevingen;
  • Je bent goed op de hoogte van relevante ontwikkelingen binnen jouw vakgebied en vindt het ook leuk om jouw kennis te delen;
  • Schriftelijk en mondeling beheers je zowel de Nederlandse als de Engelse taal;
  • In bezit van rijbewijs B.

 

Arbeidsvoorwaarden
BT Advise biedt een uitdagende functie binnen een flexibele organisatie met vele uitdagende projecten binnen enterprise omgevingen. Daarnaast hebben wij aantrekkelijke primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder:

  • Bruto jaarsalaris met een doorloop tot ongeveer €58.000,=;
  • Inspirerende bonusregeling;
  • Premievrij pensioen;
  • Leaseauto met tankpas;
  • Ruime doorgroeimogelijkheden en opleidingsmogelijkheden, zoals het behalen van je certificaten;
  • En uiteraard een mobiele telefoon en laptop.

 

In ons vak geldt: ‘Wat vandaag nieuw is, is morgen al weer achterhaald’. Bij BT Advise begrijpen wij dat het daarom van belang is dat onze specialisten op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. BT helpt jou daar graag bij.

Iedereen binnen BT Advise heeft zijn eigen ontwikkelingsplan. Hierin komt te staan welk groeipad je gaat/ wil bewandelen, maar ook welke certificaten je gaat behalen. Tevens organiseren wij samen met specialisten vaktechnische avonden bij ons op kantoor ter inspiratie en kennisdeling om zo samen bij te blijven bij het vakgebied en nieuwe oplossingen.

Locatie
Amsterdam

Contactpersoon
J. Spijker

Solliciteren
Sollicitaties voorzien van CV en motivatiebrief ontvangen wij graag via onze sollicitatiepagina

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!