Senior Applicatiebeheerder / Informatiemanagement specialist

Geplaatst: 3 jaar geleden
Schiphol
Apply Now

Vacature omschrijving

Senior Applicatiebeheerder / Informatiemanagement specialist –Schiphol – fulltime

(Fluency in Dutch is mandatory!!)

Kan jij 70.000.000 berichten aan per jaar? Wil jij verder in onder andere Big data? Ben jij nu medior applicatiebeheerder en op zoek naar die volgende stap…. Reageer dan nu en ontdek de wereld op Schiphol en de informatie verwerking voor onder andere KLMDHL, de Douane en nog vele anderen!

Introductie
Onze opdrachtgever Cargonaut is een dynamische en innovatieve onderneming gelieerd aan de luchtvrachtindustrie. Hun specialisme is voor klanten oplossingen te creëren met behulp van elektronische informatie-uitwisseling tussen de verschillende belanghebbende partijen. Zij ondersteunen logistieke processen met hun software (Oracle onder Unix) en consultancy producten en diensten. Ter uitbreiding van het IT beheer team zijn zij op zoek naar een gedreven Senior applicatiebeheerder / informatiemanagement specialist.

Onze opdrachtgever
Cargonaut Nederland B.V. te Schiphol, is al ruim 25 jaar de toonaangevende business partner voor de luchtvrachtindustrie. Zij ontwikkelt en biedt ICT oplossingen aan, die de uitwisseling van elektronische berichtgeving verzorgen en optimaliseren. De belangrijkste informatiestromen bestaan uit luchtvrachtbrieven, douaneaangiften, vooraanmeldingen, DGVS en status informatie. Opdrachtgevers zijn zeer divers, denk hierbij aan luchtvaartmaatschappijen, expediteurs, afhandelaren, transporteurs, verladers, douane- en andere overheidsdiensten. Cargonaut levert zowel integrale ketenbrede toepassingen alsook oplossingen toegespitst op specifieke gebruikers. De ervaren medewerkers van Cargonaut zijn vakspecialisten met een passie voor procesoptimalisatie.

Jouw functie
Als senior applicatiebeheerder word je samen met een team verantwoordelijk voor de beschikbaarheid van een 18 tal applicaties waarmee Cargonaut haar klanten bedient. Het applicatie landschap is divers en gebaseerd op Oracle / My SQL en Unix. De senior Applicatiebeheerder die wij zoeken wordt mede verantwoordelijk voor het opzetten, bewaken en uitbouwen van de Cargonaut architectuur en in hoedanigheid van domein architect verantwoordelijk voor de applicatie en informatie architectuur.

Je verzorgt de ontsluiting van de beheerde informatie voor interne doelen en op basis van klantvragen, zowel door het inrichten en beheren van periodieke rapportages als op aanvraag. Je bewaakt en bevordert de operationele beschikbaarheid en de foutloze werking van toegewezen systemen en applicaties.

Als interessante nieuwe uitdaging ga jij je bezig houden met het fenomeen “Big Data”. Je neemt initiatief voor het opzetten en onderhouden van een Domein Informatie Model en het vertalen van dit model naar logische datamodellen, en in samenwerking met de Database Administrator, naar technische data modellen.

Cargonaut is druk bezig om haar applicatie landschap toekomstbestendig te maken en daarvoor ga jij je bemoeien met het opzetten, mede opzetten en/of bewaken van de kwaliteit van technische ontwerpen waarmee functionele en kwalitatieve aanpassingen of uitbreidingen aan de applicatie en systemen mogelijk worden. Ondertussen los je uiteraard de incidenten op rond de beschikbaarheid van, en functionele problemen met, het gebruik van de systemen of applicaties. Tenslotte ben jij zo intelligent dat je aanpassingen aan programma’s, scripts, systeemconfiguraties of in databases voorstelt of doorvoert om gevonden problemen definitief op te lossen.

Functie eisen

  • HBO werk- en denkniveau bijv. afgeronde opleiding op het gebied van HEAO-BI of HBO-Informatica
  • Minimaal 5 jaar werkervaring als Applicatiebeheerder/Technisch Ontwerper.
  • Je hebt ervaring met projectmatig werken.
  • Als senior applicatiebeheerder beschik je over kennis van moderne informaticatechnieken en methodieken zoals Informatie modellering en technische data modellen, opstellen en toepassen van UML en ERD schema’s.
  • Informatie analyse en BI oplossingen.
  • Kennis op het gebied van EDIXML, Web-services en relevante programmeertalen zoals SQL en bijvoorkeur PL/SQL, Shell scripting en Perl.
  • Als database goeroe ben je los op Databases als Oracle/MySQL en het beheer daarvan.
  • Linux of Unix kent geen geheimen voor je.
  • Kennis van gestructureerde testmethodes.
  • Kennis van ITIL is een pré.
  • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid. Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

 

Aanbod
Onze opdrachtgever biedt een uitdagende rol. Het salaris is minimaal €3462,— en maximaal €4754,— op basis van een 40 urige werkweek. De werklocatie is Schiphol. Een persoonlijkheidstest en een uitgebreide screening maken onderdeel uit van deze procedure.

(Fluency in Dutch is mandatory!!)

Reageren

Alex Damen
Managing Partner
06 – 21218255
adamen@iduet.nl