IT Manager Schiphol

Geplaatst: 3 jaar geleden
Schiphol
Apply Now

Vacature omschrijving

Introductie
Onze opdrachtgever Cargonaut is een dynamische en innovatieve onderneming gelieerd aan de luchtvrachtindustrie. Hun specialisme is voor klanten oplossingen te creëren met behulp van elektronische informatie-uitwisseling tussen de verschillende belanghebbende partijen. Zij ondersteunen logistieke processen met hun software en consultancy producten en diensten. Ter uitbreiding van het IT team zijn zij op zoek naar een gedreven IT Manager.

Onze opdrachtgever
Cargonaut Nederland B.V. te Schiphol, is al ruim 25 jaar de toonaangevende business partner voor de luchtvrachtindustrie. Zij ontwikkelt en biedt ICT oplossingen aan, die de uitwisseling van elektronische berichtgeving verzorgen en optimaliseren. De belangrijkste informatiestromen bestaan uit luchtvrachtbrieven, douaneaangiften, vooraanmeldingen, DGVS en status informatie. Opdrachtgevers zijn zeer divers, denk hierbij aan luchtvaartmaatschappijen, expediteurs, afhandelaren, transporteurs, verladers, douane- en andere overheidsdiensten. Cargonaut levert zowel integrale ketenbrede toepassingen alsook oplossingen toegespitst op specifieke gebruikers. De ervaren medewerkers van Cargonaut zijn vakspecialisten met een passie voor procesoptimalisatie.

De afdeling
De IT Manager is lid van het Management Team en rapporteert aan de Directeur. Hij /zij is verantwoordelijk voor het aansturen van het team. Hij/zij onderhoudt contacten met de Enterprise Architect, Business Management, Program Management, Finance en HRM.
Op basis van de visie, missie en strategie bewaakt en realiseert de afdeling IT Management:
24-7 operationele beschikbaarheid van de infrastructuur (platform), -netwerk en -applicaties bij zowel klanten als de interne afdelingen.
Het functionele-, applicatieve- en technische beheer van de ICT-omgevingen.
Doorontwikkeling en beveiliging van de infrastructuur, netwerk en applicaties volgens vastgestelde criteria, passend bij SLA’s met klanten.
Implementatie en doorontwikkeling van de vastgestelde IT-architectuur en informatiemodellen om de performance en efficiency van de afdeling IT Management te verhogen.

Jouw rol / verantwoordelijkheden
Je bent op basis van de in de markt gepositioneerde concepten, in staat om:
Het creëren, door ontwikkelen en achterlaten van IT management processen en bijbehorende besturing bestaande uit o.a. het aansturen van de organisatiefuncties.
Het team dat zich met IT management bezig houdt uitdagen op het gebied van klantgerichtheid, vakmanschap, kwaliteit, kostenbewustzijn en pro activiteit.
Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit en total cost of ownership van alle beheerde ICT-omgevingen van de organisatie. Je bepaalt het IT beleid voor de IT-omgevingen en bijbehorende speerpunten, afgeleid van de strategie van de onderneming.

Jouw profiel
Je hebt WO/HBO denk en werkniveau
Relevante opleidingen op het gebied van ICT en informatiemanagement.
10 jaar in een leidinggevende functie op het gebied van IT Management, bijvoorkeur binnen de logistieke dienstverlening.
Je hebt kennis en inzicht in het functioneel- en technisch beheer in een complexe IT omgeving. Je hebt ervaring in een veranderende omgeving met hands on mentaliteit.
Je hebt ervaring met IT migratie vraagstukken. (o.b.v. Oracle omgeving)
Je hebt ervaring met het werken onder architectuur. (oa Blueway voor applicatie integratie en messagebroking)
Je kan goed communiceren op diverse niveaus en diplomatiek optreden.
Je hebt goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
Strategisch, tactisch en operationeel vaardig.

Het aanbod
Onze opdrachtgever biedt een uitdagende rol. Het salaris is minimaal €4580,— en maximaal €6263,— op basis van een 40 urige werkweek. De werklokatie is Schiphol. Een persoonlijkheidstest en een uitgebreide screening maken onderdeel uit van deze procedure.

Reageren
Wanneer je interesse hebt stuur dan je CV met korte motivatie naar Alex Damen van Iduet. Per email bereikbaar op adamen@iduet.nl of mobiel op 06 2121 8255 voor meer informatie.