Netwerkbeheerder

Geplaatst: 3 maanden geleden
Den Haag

Vacature omschrijving

SSC-ICT

Functieomschrijving

Het vakgebied netwerktechnieken blijft zich ontwikkelen en als netwerkengineer bij SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van de Rijksoverheid, raak je nooit uitgeleerd. En juist dát maakt jouw werk bij ons zo leuk! Samen met jouw gedreven collega’s zorg je ervoor dat ruim veertigduizend rijksambtenaren dankzij een solide netwerk hun taken kunnen uitvoeren.

Als je jezelf verder wilt ontwikkelen op het gebied van netwerken, dan ben je bij onze afdeling Netwerkbeheer aan het juiste adres. We werken met verschillende producten, zoals Cisco ACI, Infoblox, Citrix NetScaler, F5, VASCO, Cisco ASA, Cisco Firepower, Fortinet FortiGate en FortiProxy. Dit doen we in drie netwerkomgevingen voor rijkscollega’s van zeven ministeries.

Ons doel is om het netwerk stabiel te runnen en om dit compleet storingsvrij te houden. Standaardiseren en automatiseren zijn daarbij constante uitdagingen die we vol enthousiasme aangaan. Want natuurlijk kan het altijd beter, slimmer en efficiënter.

Programmeren, scripten en automatiseren. Als netwerkberheerder doe je het allemaal. Je zorgt ervoor dat de nieuwste softwareversies draaien, werkt mee aan migratieprojecten en analyseert verkeersstromen in applicaties en netwerkomgevingen. Ook los je storingen op, voer je wijzigingen door en behandel je openstaande meldingen. Daarbij voer je alles dubbel uit; als er een router kapotgaat, is er altijd een nieuwe beschikbaar.

De projecten waaraan je werkt variëren. Zo los je de ene keer een storing op het wifinetwerk van de ambassade in Dubai op en verhelp je de andere keer een storing bij een interne gebruiker. Momenteel vervangen we onze proxyservers, BIND DNS omgeving en gaan we over naar een Cisco ACI Network. Aan jou de taak om er samen met je collega’s voor te zorgen dat dit soepel en storingsvrij verloopt.

Dit houdt in dat je soms buiten kantoortijden werkt. Bijvoorbeeld als we het risico lopen om een netwerk te raken. Een afwisselende, uitdagende baan dus. Jij zorgt ervoor dat rijksambtenaren het netwerk dagelijks ongestoord kunnen gebruiken.

Jouw werkzaamheden sluiten aan op het KWIV-profiel 3.1.5 NETWERKBEHEER

Meer informatie over KWIV-profielen vind je op: Kwaliteitsraamwerk Informatievoorziening (KWIV)

Functie-eisen

  • Je hebt hbo werk- en denkniveau en werkervaring op het gebied van netwerken als engineer.
  • Je hebt affiniteit met netwerkbeheer en kennis minimaal op niveau van Cisco CCNA en CCNP core.
  • Je bent bereid om je kennis te blijven ontwikkelen door jaarlijks relevante opleidingen te volgen.
  • Je stelt je flexibel op door af en toe buiten kantoortijden storingen op te lossen of updates uit te voeren.
  • Je werkt graag in teamverband, deelt je kennis en vraagt collega’s om advies.

 

Competenties

  • Je bent een teamplayer
  • Je bent communicatief vaardig en beheerst naast de Nederlandse, ook de Engelse taal in woord en geschrift.
  • Je bent in staat kennisoverdracht te verzorgen binnen het team (opstellen documentatie, werkinstructies, presentaties).
  • Je beschikt over een proactieve werkhouding.

 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 11

Salarisomschrijving: Binnen schaal 11 bedraagt jouw bruto maandsalaris tussen de € 3.609 en € 5.504 afhankelijk van je opleiding en ervaring, op basis van 36 uur per week. Het bruto jaarsalaris voor deze schaal, inclusief het individueel keuzebudget (IKB), bedraagt maximaal € 76.860.

Maandsalaris: Min €3.608 – Max. €5.503 (bruto)

Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Contractduur: 12 maanden

Minimaal aantal uren per week: 36

Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Deze functie valt in de Functiegroep Adviseur Bedrijfsvoering.

Door het Functiegebouw Rijk worden medewerkers en leidinggevenden geholpen bij het maken van resultaat- en ontwikkelafspraken in functioneringsgesprekken en krijgt men inzicht in de loopbaanmogelijkheden binnen de Rijksoverheid. Meer informatie op www.functiegebouwrijksoverheid.nl

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen.

De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

De einddatum van de vacature is niet leidend. De selectie start wanneer geschikte kandidaten solliciteren. De vacature kan dus vóór de vermelde einddatum sluiten. Wees er daarom op tijd bij en reageer snel!

Het kan voorkomen dat jouw ervaring niet volledig aansluit bij het schaalniveau van deze vacature, maar dat we wel de motivatie en potentie in jou zien. In dat geval kijken we of er mogelijkheden zijn om een schaal lager in te stromen zodat je op termijn alsnog kan doorstromen naar de schaal van deze vacature.

De wederzijdse kennismaking en selectieprocedure bestaat uit twee gesprekken en mogelijk een assessment.

Bij een positief verloop volgt een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek.

Solliciteren?

SSC-ICT nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.