Senior IT-Servicedeskmedewerker 3e lijn

Geplaatst: 3 jaar geleden
Apply Now

Vacature omschrijving

Functie­omschrijving
SSC-I is dé ICT-dienstverlener van de Dienst Justitiële Inrichtingen. We ontwikkelen, bouwen en beheren ICT-werkplekken voor duizenden medewerkers en dragen zo bij aan een veilige samenleving. Goede service is van wezenlijk belang voor onze dienstverlening. Met jouw kennis en ervaring ben je een belangrijk lid van ons team.

Bij het team Operations ben je als senior medewerker servicedesk breed inzetbaar. Na een inwerkperiode draai je mee in bereikbaarheidsdiensten (24/7) en tijdens patchavonden. In de praktijk heeft het team op dit moment twee rollen: coördinatie en beheer.

In de coördinerende rol voert team Operations de totale regie bij zowel lokale als landelijke verstoringen en treden we proactief op bij dreigende verstoringen. Je staat dus in nauw contact met de klanten/afnemers en je collega’s in de derdelijnsspecialistenteams. Om een juiste impactbepaling, prioriteitstelling en call-dispatch te kunnen doen, is het noodzakelijk dat je goed zicht hebt op onze infrastructuur en weet welke dienst afhankelijk is van welke ICT-componenten.

In de rol van beheerder voert het team werkzaamheden uit die door de specialistenteams (derde lijn) door middel van tooling en werkinstructies naar de tweede lijn zijn gebracht. Dit werk is dus gestandaardiseerd en zoveel mogelijk geautomatiseerd. Binnen deze rol vallen ook uitvoerende werkzaamheden ten behoeve van patchmanagement.

Samen met je collega’s houd je je verder bezig met het installeren en configureren van servers en netwerkcomponenten. Daarnaast lever je een bijdrage aan het oplossen van incidenten in de systeemprogrammatuur, servers en netwerkcomponenten. Ook adviseer je over de uitbreiding van databases die in beheer zijn.

Functie-eisen

  • Je hebt een mbo 4-diploma en minimaal twee jaar relevante werkervaring.
  • Je hebt de cursussen ITIL Foundation en ITSM Foundation succesvol afgerond.
  • Je hebt het certificaat Microsoft Certified IT Professional behaald.
  • Je bent bekend met Citrix XenDesktop en Citrix basisondersteuning.
  • Je hebt algemene kennis van complexe infrastructuren.
  • Je bent op de hoogte van de gangbare standaarden op het gebied van apparatuur, netwerken, operating systems en middleware.
  • Je bent goed in het uitvoeren van gestandaardiseerde werkzaamheden.
  • Je bent in staat en bereid je te ontwikkelen op technisch en applicatief gebied, maar ook op het gebied van ITIL- en ATSM-processen.
  • Je bent klantvriendelijk, hebt een proactieve houding en weet op een adequate manier werkzaamheden te coördineren.
  • Je bent een teamspeler met goede communicatieve vaardigheden.
  • Je hebt goede schriftelijke vaardigheden.
  • Je kunt je werk goed plannen en organiseren en kunt de voortgang in je werk goed bewaken.
  • Je kunt goed samenwerken en bent je bewust van de omgeving waarin je werkt.
  • Je bent analytisch en klantgericht.
  • Je bent goed in staat nieuwe informatie op te nemen en deze in de dagelijkse praktijk toe te passen.
  • Je handelt integer en voert je functie zorgvuldig uit.

 

Arbeids­voorwaarden
Salaris­niveau schaal 8
Maand­salaris Min €2.554 – Max. €3.452 (bruto)
Dienst­verband Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)
Minimaal aantal uren per week 36
Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeids­voorwaarden
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

Bijzonderheden
Ben je in dienst van het rijk en heb je een aanwijzing als Van-Werk-Naar-Werk- of (medisch) herplaatsingskandidaat? Voeg dan een voordracht van je leidinggevende of trajectmanager en een kopie van de aanwijzingsbrief bij je sollicitatie.

Interesse?
Reageer via de solliciteer button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.