Business Intelligence Ontwikkelaar

Geplaatst: 3 jaar geleden
Apply Now

Vacature omschrijving

Functie­omschrijving
De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (hierna: IGJ) is op zoek naar een Business Intelligence Ontwikkelaar (m/v) voor de afdeling Informatie en ICT voor 36 uur (fulltime) per week.

Functie omschrijving
Informatievoorziening speelt in het toezicht van de IGJ een belangrijke rol. Data is de grondstof voor het toezicht en steeds meer digitaal voorhanden. Daarnaast is de verzamelde data ook van essentieel belang voor de verantwoording van de organisatie en het verstrekken van informatie aan de burger. Toezicht wordt gebaseerd op wetten. Deze wetten zijn voortdurend aan verandering onderhevig en hebben daardoor impact op onze informatievoorziening.

De komende jaren vernieuwt de IGJ haar informatievoorziening. Een onderdeel daarvan is gericht op data. Het gaat daarbij o.a. om de volgende zaken: dataplatform, BI-tooling, virtualisatie, visualisatietechnieken.

Om deze vernieuwing te ondersteunen zijn wij binnen de afdeling Informatie en ICT op zoek naar versterking van ons Business Intelligence ontwikkelteam. Het team is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en opleveren van informatie in de vorm van gebruiksvriendelijke rapportages, dashboards en analyse-omgevingen. Daarnaast beheert het team een datawarehouse voor risicosignalering, het IGJ dataplatform en visualisatie tool QlikSense.

De teamleden hebben zowel ontwikkel- als beheertaken. Binnen het team wordt gestuurd op brede inzet van de teamleden en niet op specialisatie van bijvoorbeeld één bepaalde tool of alleen reporting. Wel heeft ieder teamlid een aandachtsgebied waar hij/zij het aanspreekpunt voor is (bijvoorbeeld data-integratie of visualisatie). De ontwikkelaar waar we naar op zoek zijn heeft tenminste ervaring in BI of datawarehousing en is gemotiveerd om meerdere werkzaamheden in het team op te pakken.

Het team is klein en de lijntjes zijn kort. Dit betekent snel kunnen schakelen met collega’s en eindgebruikers. De opdrachten zijn gevarieerd en afwisselend zelfstandig dan wel samen met andere teamleden. In overleg behoort werken vanuit huis tot de mogelijkheden. Hiertoe krijgt iedere IGJ medewerker een laptop en telefoon.

Jouw profiel
Je bent een BI-professional die in staat is te werken in een complexe en snel veranderende data- en BI-omgeving. Je weet de veranderende vraag van de business goed te doorgronden en te vertalen naar de meeste effectieve en efficiënte BI-oplossing. Dit resulteert in de ontwikkeling en totstandkoming van een product dat aansluit bij de wensen van de eindgebruiker. Met het presenteren van rapportages en/of dashboards aan klanten heb je veel ervaring en dat gaat je goed af. Je bent een teamplayer die communicatief zowel met de BI-collega’s als met eindgebruikers goed kan schakelen. Je bent daarnaast pro actief bezig met jezelf te ontwikkelen op één of meerdere onderwerpen rondom BI.

Functie-eisen:

  • Je hebt een afgeronde HBO of WO-opleiding;
  • Je hebt aantoonbaar relevante en actuele kennis van datawarehousing en/of business intelligence;
  • Je hebt gedegen kennis van en ervaring met databases zoals Oracle en/of Sql server;
  • Je hebt kennis van SQL;
  • Je bent in staat een BI traject zelfstandig uit te voeren van data-analyse tot ontwerp en realisatie;
  • Je hebt plezier in het ‘stoeien’ met data, bent creatief en flexibel en hebt een hands-on-mentaliteit;
  • Je hebt meerdere jaren ervaring met visualisatie-tooling, bij voorkeur QlikSense of OBIEE en/of data integratie, bij voorkeur Pentaho DI;
  • Je bent actief in het bijhouden van de laatste ontwikkelingen op het vakgebied van BI;
  • Kennis van datavirtualisatie tooling is een pre.

 

Competenties
Analyseren, creativiteit, netwerken, omgevingsbewustzijn, overtuigingskracht, plannen en organiseren.

Arbeids­voorwaarden
Salaris­niveau schaal 11
Salaris­omschrijving Deze functie is gewaardeerd op schaal 11 van het BBRA (maximaal € 4.905,- bruto per maand, bij een fulltime dienstverband, exclusief vakantiegeld en een 13e maand).
Maand­salaris Min €3.192 – Max. €4.905 (bruto)
Dienst­verband Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)
Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeids­voorwaarden
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogenaamde 13e maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Bijzonderheden
Als dienstverband geldt in beginsel:

  • Behoud van de vaste aanstelling voor Rijksambtenaren die al een vaste aanstelling hebben;
  • Een proeftijdaanstelling (met na een jaar bij goed functioneren een vaste aanstelling) voor andere kandidaten.

 

Omdat je in deze functie met vertrouwelijke informatie werkt, vragen we tijdens de sollicitatieprocedure om referenties en heb je om in dienst te treden een ‘Verklaring Omtrent Gedrag’ nodig.

De IGJ is gevestigd in het Stadskantoor naast het NS-station Utrecht CS.

Voor het uitvoeren van deze functie is een goede beheersing van de Nederlandse taal een vereiste. Alleen Nederlandstalige sollicitaties worden in behandeling genomen.

Gedurende de publicatietermijn zullen er selectiegesprekken plaatsvinden.

Interesse?
Reageer via de solliciteer button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.