Senior testautomation engineer

Geplaatst: 3 jaar geleden
Apply Now

Vacature omschrijving

Functieomschrijving
“Als test automation engineer krijg ik de ruimte om bezig te zijn met innovatieve ontwikkelingen op het gebied van testautomatisering. Het continu verbeteren en blijven leren geeft veel energie en voldoening!” Rik Roelofs, solution engineer team Gegevensontsluiting bij de Belastingdienst.

Binnen de IV-organisatie (informatievoorziening) van de Belastingdienst zorgt GBS voor generieke business services. GBS bestaat uit twee afdelingen: IV regulier en IV-Accent. Zij leveren de infrastructuur, halffabricaten en de benodigde tooling om de processen in interactie, invordering, toezicht, data intelligence én managementcontrol te faciliteren. IV-accent staat voor de vernieuwing en verbetering van IT processen. De werkzaamheden zijn innovatief en resultaatgericht, de cultuur ontwikkelgericht.

Het team Gegevensontsluiting zorgt ervoor dat gegevens uitgewisseld kunnen worden tussen externe organisaties en de Belastingdienst. Zo kunnen de Belastingdienst medewerkers voor hun werkzaamheden gebruik maken van informatie van bijvoorbeeld Kadaster of RDW. Ook stelt zij zelf informatie ter beschikking voor bijvoorbeeld mijnbelastingdienst.nlmijnoverheid.nl of de FIOD.

In jouw rol van senior test automation engineer bij het team Gegevensontsluiting werk je samen met je collega’s aan het functioneel en dynamisch testen van de ontwikkelde applicaties. Je houdt je bezig met het up-to-date houden van de geautomatiseerde regressietestset en het test framework. Jij neemt collega’s mee in de nieuwste testtechnieken en je coacht hen in hun ontwikkeling.

Je krijgt alle ruimte om je te verdiepen in vernieuwende technieken waarmee je bijdraagt aan de kwaliteit van onze dienstverlening en de ontwikkeling van jouw team! Je bent van begin tot eind betrokken bij de projecten waar je aan werkt, waardoor je ook het resultaat van je inzet ziet. In een zeer dynamische omgeving, die nog volop in ontwikkeling is, werk je volgens Scrum en DevOps. Je maakt onderdeel uit van een scrum team dat in sprints van twee weken applicaties ontwikkelt. Als test expert zorg jij voor het testen en kwaliteitsbewaking. Met jouw kennis en ervaring neem je het team mee in de ontwikkeling richting geautomatiseerd testen en deployen.

Taken en verantwoordelijkheden:

  • Opzetten testscripts en (laten) uitvoeren testen
  • Adviseren devops team over test strategieën
  • Oplossen van problemen en storingen
  • Versiebeheer op releases en documentatie
  • Configuratiebeheer
  • Inrichten en onderhouden van testomgevingen
  • Opzetten van geautomatiseerd testen en deployment
  • Uitvoeren van integratie- en acceptatietesten
  • Begeleiden ontwikkeling van junior en medior collega’s

 

Kortom, een veelzijdige en interessante testfunctie, waarin jij het pad baant naar de toekomst van geautomatiseerd testen en deployen. Dus…

Word jij de nieuwe collega van Rik Roelofs? Of wil je liever eerst praten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Robin Schoemaker.

Functie-eisen

  • Je hebt aantoonbaar hbo werk- en denkniveau, bij voorkeur een IT opleiding
  • Je bent kundig met Java, Angular, Jenkins en Robotframework
  • Je werkt minimaal 5 jaar in een vergelijkbare functie
  • Je bent bekend met GIT, Jira en Confluence
  • Je kent de principes van Agile, scrum en devops

 

Competenties

  • omgevingsbewustzijn
  • resultaatgerichtheid
  • samenwerken
  • voortgangscontrole
  • zelfontwikkeling

 

Wat vind je nog meer belangrijk?
Je bent proactief en je neemt het nodige initiatief. Je bent in staat om de grenzen van zorgvuldigheid op te zoeken en je durft van invloed te zijn. Je vindt efficiency soms ondergeschikt aan effectiviteit en je toont eigenaarschap in een omgeving met grotere onzekerheden dan gebruikelijk. Je ziet de meerwaarde in het delen van je kennis met collega’s en je vindt het ook belangrijk om je eigen vakmanschap te blijven ontwikkelen.

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau schaal 11
Salarisomschrijving – Maandsalaris Min €3130 – €4809 (bruto)
Contractduur – Minimum aantal uren per week* 32
Maximum aantal uren per week 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer.

Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

De organisatie – Belastingdienst
Bij de Belastingdienst werken 28.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven.

Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging; de rol van data wordt steeds groter en werkzaamheden worden in toenemende mate gedigitaliseerd. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn. De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!

De afdeling – Directie Informatievoorziening/GBS
De Directie Informatievoorziening (IV) heeft een integraal jaarplan. De organisatie werkt voor de gehele Belastingdienst en heeft als doel de Belastingdienst optimaal te ondersteunen. Daartoe werkt IV met de business samen op basis van functionele gelijkwaardigheid. In onderling overleg wordt de prioriteitstelling vastgesteld, waarbij de eindverantwoordelijkheid steeds meer schuift richting de business.

Onderdeel Generieke Business Services (GBS) brengt generieke eindvoorzieningen voor burgers en bedrijven en medewerkers op het gebied van interactie, data en kantoorvoorzieningen voort.

Bijzonderheden
Graag ontvangen wij jouw brief en cv in een Word- of Pdf-bestand. Je kunt deze uploaden via deze link. De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee.

Daarna kunnen we beoordelen of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.

De binnengekomen sollicitaties beoordelen wij wekelijks. Bij gebleken geschiktheid nodigen we je zo snel mogelijk uit voor een selectiegesprek. Deze gesprekken vinden op maandag, dinsdag en donderdag plaats op onze locatie Quintax in Apeldoorn.

Een assessment kan deel uit maken van het sollicitatieproces, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.