System engineer IPAS

Geplaatst: 3 jaar geleden
Apply Now

Vacature omschrijving

Functieomschrijving
De keuze is reuze: er zijn bij de Belastingdienst ontzettend veel mogelijkheden om je te ontplooien en uitdagingen aan te gaan. Zowel in de breedte als de diepte. En ook de werkzaamheden zélf zijn heel afwisselend. Je werkt samen met klanten en met leveranciers. Hoe divers wil je het hebben?” Vera van Os – System engineer.

Het cloud-webhostingteam zorgt ervoor dat de medewerkers van de Belastingdienst hun werkzaamheden probleemloos en ongestoord kunnen uitvoeren. Wij werken continu aan oplossingen voor de infrastructuur van onze cloudservices. Dat doen we op basis van een geavanceerd IBM PureApplication System (IPAS) en met behulp van patterns. Zo zijn we voorbereid op mogelijke verstoringen. En bieden we onze klanten de mogelijkheid om volledige hostingstacks te initiëren. Jij werkt samen met achttien andere systeemengineers aan deze omvangrijke cloudomgeving.

Jij support de omgeving waarin zo’n vijftig Java-applicaties zijn opgenomen in het stadium van acceptatie en productie. Ook de digitale communicatie rondom de aangifteomgeving loopt via IPAS. Het is aan jou en je collega’s om de ontwikkeling, het beheer en de exploitatie van deze omgeving continu te verbeteren. Dat doen jullie in een moderne DevOps-setting.

Je zorgt ervoor dat de systemen altijd op-en-top functioneren en dat de monitoring van IPAS goed werkt. Daarvoor dien je incidenten in bij IBM en monitor je deze. Ook bouw je scripts om te zorgen dat de patterns goed draaien. Dat doe je op Linux-niveau en eventueel met Db2. Je werkt ook mee aan de verdere automatisering van onze werkzaamheden. Heb jij genoeg lef om daar ook je collega’s in mee te nemen? Dan ben jij de systeemengineer die de Belastingdienst nodig heeft.

Word jij de nieuwe collega van Vera van Os? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met Marga Venema, teammanager.

Functie eisen

  • Je beschikt over een hbo werk- en denk niveau en je bent bij voorkeur in het bezit van het hbo-diploma in een relevante ICT-richting, het liefst (technische) informatica.
  • Je hebt aantoonbare kennis van Linux en bij voorkeur van IBM PureApplication System (IPAS).
  • Je hebt bij voorkeur kennis van webhosting, Db2 of monitoring of bent bereid daar meer over te leren.
  • Je bent bekend met agile, het toepassen van de scrum-methodiek en werken in een DevOps-omgeving.

 

Jouw competenties?

  • analytisch vermogen
  • klantgerichtheid
  • resultaatgerichtheid
  • samenwerken
  • zelfontwikkeling

 

Wat vind jij nog meer belangrijk?
Een goede werksfeer staat binnen ons team voorop. Daarbij zijn jouw werkzaamheden divers en krijg je de kans om zelfstandig te werken met eigen verantwoordelijkheden en volop ruimte voor eigen initiatief. Voor het leveren van een optimale IT-dienstverlening komt jouw constructieve en positieve instelling goed van pas. Verder beschik je over goede communicatieve vaardigheden en kun je uitstekend samenwerken. Je denkt in oplossingen, bent creatief en een échte teamspeler. Daarnaast ben je een enthousiaste en stressbestendige collega die uitstekend in staat is om onder tijdsdruk te presteren. Verder vind jij het belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen. Wij bieden je de mogelijkheid om cursussen en opleidingen te volgen en op die manier richting te geven aan je loopbaan.

Arbeidsvoorwaarden
Salaris­niveau schaal 10
Maand­salaris Min €2.631 – Max. €4.229 (bruto)
Dienst­verband Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Contract­duur Tijdelijk aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Minimaal aantal uren per week 32
Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.Het kan voorkomen dat je buiten je reguliere werktijden gevraagd wordt om stand-by te staan om verstoringen in het productieproces op te lossen. Hiervoor krijg je een vergoeding.

Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Een (online) voorselectietest of een assessment kan deel uitmaken van het sollicitatieproces (uitgezonderd interne horizontale kandidaten), evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je via deze link reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.