Manager CoE Architectuur

Geplaatst: 3 jaar geleden
Apply Now

Vacature omschrijving

NS is voor het hoofdkantoor te Utrecht op zoek naar een:

Manager CoE Architectuur

Wat ga je doen?
Even je OV chipkaart opladen, onderweg een ontbijtje halen bij de Kiosk of je meeting voorbereiden met WiFi in de trein. IT speelt de hoofdrol in al onze processen. Dat is niet overdreven, want dagelijks vertrouwen 1,1 miljoen mensen op onze technologie. IT zorgt ervoor dat treinen blijven rijden, maar ook dat alle reizigers de juist informatie krijgen over hun aansluiting, overstap of volgende station. NS IT bezig met de transformatie naar meer agile werken. We implementeren continious delivery en hebben ambities om meer in de cloud te gaan werken.

Als Manager Architectuur ben je in deze complexe, technische, multidisciplinaire omgeving verantwoordelijk voor het opstellen en gedragen krijgen van de IT architectuur in de breedste zin van het woord. Je bent een ambassadeur, weet verschillende belangen bij elkaar te brengen en zorgt voor veranderbereidheid bij de IT community om, op een beheerste wijze, te innoveren. Vanuit je visie inspireer en verbind je mensen aan het bereiken van de architectuurdoelen. Je zorgt voor eenvoud, eenheid en eigenaarschap en zet de reiziger op 1,2 en 3. Kortom: Jij maakt het verschil!

Je draagt bij aan de verdere professionalisering van de organisatie en werkt actief mee aan het verder verhogen van de kwaliteit van de architectuur. Je doet dit niet alleen, maar samen met ongeveer 18 domeinarchitecten. Daar geef je dagelijkse leiding aan. Je rapporteert rechtstreeks aan de manager van Beleid Architectuur & Support (BAS) en bent lid van het MT BAS. Je adviseert de NS-directie en de bedrijfsonderdelen over architectuur. Door vanuit de architectuur regie te voeren op de veranderingen draag je bij aan het realiseren van de bedrijfsstrategie, zoals het betrouwbaarder, wendbaarder en efficiënter maken van NS IT.

Waar ben je goed in?
Je zet creatieve en innovatieve ideeën om in realistische plannen. Je overtuigt anderen van je ideeën zodat ze hierin geloven en in beweging gezet worden om de plannen uit te gaan voeren. Je bent een inspirator voor anderen, hebt een grote invloed op je omgeving, bent drager van de kernwaarden en handelt hiernaar. Uiteraard ben je als geen ander op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op IT gebied en kun je deze vertalen in aansprekend beleid en to the point adviezen. Je stressbestendigheid spreekt voor zichzelf.

Om succesvol te zijn heb je tenminste een afgeronde WO opleiding en minimaal 10 jaar relevante werkervaring met het vormgeven van architectuur in een grote complexe onderneming. Je bent een autoriteit op het vakgebied en weet dit ook uit te dragen binnen de organisatie.

Verder:

  • Je bent in staat om snelle, heldere beslissingen die harde keuzes of weloverwogen risico’s met zich mee kunnen brengen te nemen;
  • Je hebt natuurlijk leiderschap en neemt initiatieven, handelt met zelfvertrouwen en bepaalt een eigen richting;
  • Neemt verantwoordelijkheid voor acties, resultaten en mensen;
  • Delegeert werk op juiste en eerlijke wijze;
  • Je past je aan aan veranderende omstandigheden;
  • Je past de interpersoonlijke stijl aan om tegemoet te komen aan verschillende mensen of situaties; je kunt acteren op de werkvloer en op opdrachtgeversniveau;
  • Je kan goed met ambiguïteit omgaan en gaat veeleisende doelen met enthousiasme en lef aan;
  • Je identificeert eigen ontwikkelingsbehoeften en maakt gebruik van ontwikkelings- of trainingsmogelijkheden en die van de mensen waarmee je werkt;
  • Je hebt ruime ervaring met leidinggeven en projectmatig werken in een grote organisatie met uiteenlopende belangen;
  • Je bent goed in het bijeen brengen van mensen, samenwerking te stimuleren en gedifferentieerde belangen te verenigen tot gedragen doelstellingen;
  • Je hebt een op ervaring gestoelde visie op het vakgebied van architectuur.

Hier ga je werken
Rechtstreeks onder de CIO valt de afdeling Beleid, Architectuur en Support (BAS). De A van Architectuur wordt ingevuld door het Center of Excellence Architectuur. Samen met de IT afdelingen Commercie en Ontwikkeling, Operatie, Concernstaven, Stations en Testen en Infrastructuur en Operatie is BAS verantwoordelijk voor de IT bij NS. Onze missie is IT innoveert NS. Bij NS IT werken ongeveer 1200 mensen.

Vind je dit interessant?
Werken binnen NS Groep, waar NS IT een onderdeel van is, betekent werken in een omgeving waar complexe vraagstukken en processen een belangrijke rol spelen. Een boeiende omgeving met veel ruimte voor je eigen ontwikkeling en eigen initiatief. Het salaris voor deze functie bedraagt maximaal € 108.000,- op jaarbasis inclusief vakantiegeld voor een 40-urige werkweek. Hiernaast hebben wij een hoogwaardig secundair arbeidsvoorwaardenpakket met onder meer een prima pensioenvoorziening, gunstige bruto-netto berekening en een 1e klas vervoersbewijs.

Heb je interesse in deze vacature?

  • Reageer graag uitsluitend via de sollicitatiebutton op deze pagina;
  • Richt jouw sollicitatie aan Bas van Diggele, Corporate Recruiter IT;
  • Je sollicitatie is definitief als je een automatische bevestiging per mail hebt ontvangen;
  • Een achtergrondonderzoek maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.;
  • Wij streven ernaar binnen twee weken bericht te geven over de voortgang.

 

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met het Secretariaat van de afdeling Recruitment, 088-6713666.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.