Development Consultant

Geplaatst: 3 jaar geleden
Apply Now

Vacature omschrijving

Als development consultant heb je één hoofdtaak: ontwikkelen! Digitalisering brengt in toenemende mate verandering in de Infra branche. Juist op dit vlak speel jij als ontwikkelaar een belangrijke rol. Je staat voor innovatie en je krijgt energie van het verbeteren van business processen en je te verdiepen in applicaties. We bieden een creatieve rol waarbij je veel ruimte krijgt voor eigen inbreng en visie. Wij zien jou als een innovatieve pionier!

development consultant
Gouda

Wat ga je doen?
Wij hebben binnen BAM Infra Nederland de intentie om voorop te lopen bij digitalisering door toepassing van de modernste ontwerp-en visualiseringsinstrumenten. Dit zie jij dagelijks vanuit je rol als ontwikkelaar ook terugkomen. Je bent continu bezig om nieuwe ontwikkelingen te bedenken en toe te passen. Je bent gedreven en je hebt een passie in het analyseren van informatie en business processen.

Hoe ziet je rol er uit tijdens een project?

  • Tijdens sessies met de interne klant probeer jij de vraagstelling scherp te krijgen en blijf je door je nieuwsgierigheid veel vragen stellen aan de interne klant. Samen bepalen jullie de scope van het project en werk je aan een passende (deel) oplossing.
  • BAM Infra Nederland heeft gekozen voor een PaaS-oplossing (Platform as a Service) op basis van het Mendix-platform. Binnen dit platform ontwikkel jij een deel van de functionaliteiten die we aanbieden en lever je een grote bijdrage aan innovaties en ‘working prototypes’. Uiteindelijk lever jij een werkende en passende applicatie op de gestelde vraag.
  • Jij houdt je bezig met het (door)ontwikkelen van Mendix applicaties die zich voornamelijk richten op kort cyclische opdrachten (KCO) maar ook van applicaties die interfacen met ERP.
  • Ontwikkelen doen we bij BAM Infra volgens de agile scrum-methode.

 

Hoe ziet je functie er verder uit?

  • Je denkt mee over het ontsluiten en rapporteren van en over de data.
  • Je werkt aan deployment van software release(s) volgens voorgeschreven procedures.
  • Je bewaakt de consistentie tussen verschillende apps.
  • Je initieert verbeteringen binnen het front-end landschap.
  • Je krijgt een inwerkprogramma voor het Mendix domein en je kijkt er naar uit om je verder te verdiepen in Mendix.

 

De afdeling informatiemanagement acteert binnen BAM Infra Nederland en wil meer een focus gaan aanbrengen op het laten groeien van het eigen ontwikkelingsteam. Je werkt met je projectteam aan diverse vraagstukken die bij de verschillende onderdelen BAM Infra Nederland spelen.

Wat bieden wij?
De afdeling Informatiemanagement heeft een belangrijke rol in het bereiken van de doelen van de organisatie en speelt in op de wensen van het bedrijf en gebruikers. Je werkt in deze functie nauw samen met de andere teams en medewerkers binnen de afdeling Informatiemanagement. Er werken op dit moment ongeveer 30 collega’s binnen de afdeling. Naast je eigen collega’s werk je veel samen met andere BAM disciplines en externe leveranciers binnen je vakgebied.

BAM biedt haar medewerkers arbeidsvoorwaarden conform de Bouw cao, waarmee je recht hebt op vijfentwintig vakantiedagen en vijftien atv-dagen per kalenderjaar.

Wie zoeken wij?

  • Je hebt een HBO of WO werk- en denkniveau, waarbij wij een voorkeur hebben voor kandidaten die een bèta studie hebben afgerond. Aan welke opleidingen kun je bijvoorbeeld denken? Technische bedrijfskunde, MER, Business Technology, Business Administration, Business IT & Management, Bedrijfskundige Informatica, Wiskunde.
  • De functie is ideaal voor kandidaten met 0 tot 5 jaar werkervaring.
  • Je staat voor innoveren en je wilt verbeteren. Je staat open om je verder te verdiepen in Agile en Mendix.
  • Je standplaats is op papier Gouda, maar je hebt geen bezwaar tegen mobiliteit. Je bent met grote regelmaat onderweg naar BAM locaties.
  • Je hebt het vermogen om goed te luisteren naar de business. Je bent communicatief sterk en je durft kritische vragen te stellen en vraagt door waar anderen stoppen. Je bent analytisch, een netwerker en conceptueel sterk.

 

Wie zijn wij?
BAM Infra Nederland is een klant gedreven organisatie die met haar brede expertise en innovatieve werkwijze toegevoegde waarde biedt voor haar opdrachtgevers. Onze integrale en op samenwerking gerichte benadering van infra opgaven stelt ons in staat onze klanten altijd de beste oplossing te bieden. BAM staat bekend om de kwaliteit en de betrouwbaarheid van haar producten en diensten en tevens om de inzet, kennis en ervaring van haar medewerkers.

BAM Infra Nederland kent een platte organisatiestructuur met vier business units. BAM Infra Multidisciplinaire Contracten is verantwoordelijk voor projecten boven de dertig miljoen euro. BAM Infra Regio’s is actief in de lokale markten. BAM Infra Connect – met onder meer BAM Infra Telecom, BAM Infra Energie & Water en BAM Infra Rail – werkt vooral voor netbeheerders en voor providers en kabelbedrijven. BAM Infraconsult, een van de grootste ingenieursbureaus van Nederland, bundelt alle kennis en is tevens internationaal actief. Het hoofdkantoor is gevestigd in Gouda en de werkmaatschappij beschikt over een uitgebreid netwerk van vestigingen.

BAM Infra Nederland is een dochteronderneming van Koninklijke BAM Groep, een succesvolle Europese bouwgroep, die werkmaatschappijen verenigt in de twee business lines Bouw en vastgoed en Infra, alsmede op het gebied van publiek-private samenwerking. BAM is genoteerd aan Euronext Amsterdam.

Interesse?
Voor meer informatie over deze positie kun je contact opnemen met John Ouwerkerk, talent acquisition specialist, op telefoonnummer 06 – 50 88 90 93 of via e-mail, john.ouwerkerk@bam.nl

Heb je interesse in deze functie dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie via deze ​link

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet gewaardeerd.