Matroos Verbindingen / ICT

Geplaatst: 3 jaar geleden
Apply Now

Vacature omschrijving

MATROOS VERBINDINGEN / ICT

Communicatie en IT zijn onmisbare onderdelen van het marinewerk. Wil jij daaraan een bijdrage leveren? Solliciteer dan als Matroos Verbindingen/ICT. Daarmee leg je een prima basis voor een carrière in de ICT.

Dit ga je doen
Als matroos bij de Operationele Dienst Verbindingen (ICT) ben je de verbindende schakel op het schip of aan wal. Jij zorgt ervoor dat informatie op tijd bij de juiste personen terechtkomt. Samen met je collega’s beheer je de computernetwerken en de volledig geautomatiseerde communicatiesystemen van de marine. De meeste zenders, ontvangers en satellietcommunicatiesystemen bedienen we op afstand: vanaf de brug, de commandocentrale of de radiocentrale. Communicatie is bij ons een ruim begrip. Naast satellietverbindingen, computernetwerken en radioverbindingen omvat het ook de gewone post. En de berichten die we versturen kunnen uiteenlopen van een persoonlijke brief of een simpel e-mailtje tot strategische informatie voor het hoofdkwartier tijdens operaties op zee.

Hier ga je werken
Je werkt op de brug, in de commandocentrale of in de radiocentrale van een van onze marineschepen die overal ter wereld kunnen worden ingezet. Of je werkt in een centrale op de wal.

Maar je begint met een pittige opleiding. Daarmee leg je een stevige basis voor een verdere carrière in de ICT. Je begint met de maritieme militaire vorming van 12 weken. Daarin leer je onder meer de algemene scheepstaken. Vervolgens doe je de 10 weken durende eerste vakopleiding. Daarna loop je 8 maanden lang stage aan boord en voer je onder begeleiding opdrachten uit. Tot slot kun je je nog verder bekwamen in netwerkbeheer.

Jouw profiel

  • Je hebt een VMBO-diploma
  • Je bent minimaal 17 jaar en hooguit 27 jaar oud.

 

Wat bieden we?

  • Een goed salaris dat afhankelijk is van je rang, leeftijd en ervaring. Meer informatie over de arbeidsvoorwaarden vind je op werkenbijdefensie.nl.
  • Als Matroos ontwikkel je je persoonlijkheid en doe je skills op die goed van pas komen in je latere carrière. Ongeacht of je die binnen of buiten Defensie voortzet. Daarnaast bieden we je iets wat andere werkgevers niet kunnen: unieke werk- en levenservaring en de kans om wereldwijd bij te dragen aan vrede en veiligheid.

 

Solliciteren?
Wil je meer weten of direct solliciteren? Kijk dan op werkenbijdefensie.nl of klik op de Solliciteer button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.