Teamleider ICT Services

Geplaatst: 3 jaar geleden
Apply Now

Vacature omschrijving

Teamleider ICT Services
Doesburg

Wat houdt de functie in?
Als Teamleider ICT Services geef je sturing aan de Rotra servicedesk en ben je verantwoordelijk voor een perfecte dagelijkse ICT ondersteuning aan alle eindgebruikers binnen de Rotra groep. Vanuit je brede technische kennis ben je in staat het volledig bereik van de ICT omgeving te beheren en te bewaken om business continuïteit te garanderen. Je stuurt een team aan van circa 4 medewerkers waarbij je zorgt voor een goede resource planning en inzet van de medewerkers. Daarnaast werk je nauw samen met je directe collega’s uit de infrastructuur- en ontwikkelteams.

Taken en verantwoordelijkheden
De volgende taken en verantwoordelijkheden horen daarbij:

  • Het dagelijks aansturen van het ICT Services Team. Dit zijn 1e en 2e lijns systeem- en applicatiebeheerders waarbij de 2e lijns systeembeheerders in roulatiedienst uit een ander team deelnemen.
  • Binnengekomen tickets beoordelen en als meewerkend voorman meehelpen met het oplossen van incidenten.
  • Het aanspreekpunt zijn voor de organisatie m.b.t. incidenten.
  • Zorgen voor voldoende dekking in het services team, alsook doelen stellen en beoordelingen doen van de teamleden.
  • Het begeleiden van ICT werkzaamheden in facilitaire projecten zoals verhuizingen en verbouwingen.
  • On-call (buiten-kantooruren support) rooster maken en voor voldoende dekking zorgen. Zelf ook meedraaien in de on-call groep.
  • Bijhouden, uitvoeren en controleren van in- en uitdienst procedure voor personeel.
  • Tijdig (laten) bestellen van werkplek gerelateerd assets ter uitbreiding of vervanging zoals laptops en toners.
  • Audit rapportages inplannen en controleren en externe audits begeleiden.
  • Het services team proces bewaken, verder verbeteren en standaardiseren.
  • Introduceren van een change- en problemmanagement proces.
  • Informatie verstrekken naar eindgebruikers bij storingen.
  • Kennisbank bijhouden over regelmatig voorkomende problemen en het opstellen van gebruikershandleidingen en instructies op SharePoint. Kennisoverdracht verzorgen.
  • Automatiseren (scripten) van veel terugkerende taken.

Je rapporteert aan de Manager ICT Beheer en Infrastructuur en samen vervullen jullie de taak van dirigent over het complete ICT landschap.

Leidinggevende en persoonlijke eigenschappen:
Hoe jij als persoon bent en welke leidinggevende capaciteiten jij hebt is minstens zo belangrijk als je technische kennis. Je bent service- en klantgericht, gemakkelijk in de omgang met anderen, toont oprechte interesse in andere mensen en bent in staat jouw teamleden goed te motiveren. Je bent gemakkelijk benaderbaar en weet wat er speelt in het team en in de organisatie. Je straalt autoriteit uit en bent ‘echt’ zodat mensen iets van je aannemen. Je bent flexibel en kunt meebewegen waarbij geldt dat grijs de kleur is, niet zwart of wit. Daarbij voel je je comfortabel in een veeleisende, hectische en dynamische omgeving waarin al je talenten worden uitgedaagd.

Verder…
Heb je een afgeronde HBO of WO opleiding.
Heb je een aantal jaren relevante werkervaring.
Is het een pré als je kennis en ervaring hebt met Microsoft producten, ITILISM, virtualisatie technieken, netwerkprotocollen en IT security.

Wat bieden wij je?
De mogelijkheid om een carrière op te bouwen bij topspeler in de branche. Je gaat werken in een (internationale) omgeving die gericht is op groei. Je gaat werken met de modernste technieken en systemen en hebt collega’s die jouw ambitie delen. Je krijgt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en zo je ambitie te kunnen waarmaken.

Marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
Mogelijkheden tot het volgen van vakgerichte opleidingen.
Prettige en informele werksfeer.
Dynamische organisatie.

Waar ga je werken?
Koninklijke Rotra is sinds 1909 actief als internationaal logistiek dienstverlener en met 860 gemotiveerde medewerkers bij vestigingen in Doesburg, Rotterdam, Amsterdam, Nieuw-Amsterdam, Antwerpen, Kampenhout en Brussel meer dan ooit een innovatieve one stop logistics shop. Wereldwijde expeditie door de lucht, over zee en over de weg zijn gebundeld in één flexibele organisatie. Rotra biedt integraal Supply Chain Management aan volgens het 4PL-concept, als ketenregisseur van A tot Z. De huidige vierde generatie van dit familiebedrijf leidt de organisatie op basis van een heldere visie met ambitie en neemt als logistiek dienstverlener slechts genoegen met de hoogste kwaliteit. Een kwaliteitsdefinitie die hoge eisen stelt aan de organisatie, het personeel en het materieel. Sinds jaar en dag wordt er fors geïnvesteerd in nieuwe automatisering- en communicatietechnieken, in opleidingen en in productiemiddelen. En met succes. Rotra kent een sterke groei en heeft zich inmiddels geschaard onder de grootste private logistiek dienstverleners in de Benelux.

Meer Informatie en solliciteren ?
Stuur dan jouw motivatiebrief en cv via ondertstaande link:

Klik hier voor het sollicitatieformulier!​

Voor functie gerelateerde vragen kunt u contact opnemen met Niels Janssen, Corporate ICT Manager, telefoonnummer 0313 – 483 661.

Een assessment om je te testen op jouw technische kennis, persoonlijke- en leiderschapskwaliteiten is een onderdeel van de procedure.

De referentiecheck is een standaard onderdeel van de sollicitatieprocedure. Het aanleveren van een bewijs van goed gedrag maakt deel uit van de aanstellingsprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.